Sosyal Medya

Dünya

Ä°srail'deki Ä°slami Hareket'in kurucusu DerviÅŸ vefat etti

İsrail'deki İslami Hareket'in kurucusu Şeyh Abdullah Nimr Derviş'in 68 yaşında vefat ettiği bildirildi.



İslami Hareket'in Güney Kanadı Başkanı Hammad Ebu Deabis, yaptığı yazılı açıklamada, "68 yaşındaki İslami Hareketi'n kurucusu Şeyh Abdullah Nimr Derviş'in bu sabah ruhunu teslim ettiğini" aktardı.

KEFR KASIM KENTÄ°NDE DEFNEDÄ°LECEK

Bu kayıp nedeniyle İslami Hareketin tüm Filistin halkının, İslam ve Arap alemine baş sağlığı dileklerinde bulunduğunu belirten Ebu Deabis, Derviş'in naaşının bugün Kefr Kasım kentinde defnedileceğini kaydetti.

HEP SADIK KALDI

Derviş'in hareketi yetmişlerin başında kurduğunu söyleyen Ebu Deabis, "Yıllarca kaldığı işgal hapishanelerinden İslama davet yolunu tamamlamak için çıkan Derviş, 1998'e kadar harekete başkanlık yaptı. Şeyh Derviş, Hamas'ın kurucusu Ahmed Yasin gibi Hasan el-Benna ekolüne hep sadık kaldı." ifadelerini kullandı.

Ä°SLAMÄ° HAREKETÄ° KURDU

Derviş, 1971 yılında İslami eğilimli liderlerle birlikte, Hasan el-Benna'nın Mısır'da kurduğu Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın ilkelerini benimseyen İslami Hareketi kurdu.

İsrail'deki Araplar parlamento seçimlerine aday gösterme konusunda kuzey ve güney olarak ikiye ayrılmıştı. Raid Salah liderliğindeki grup seçimleri boykot etme taraftarıyken, hareketin güney kanadı seçimlere katılmayı savunuyordu. Güney Kanadı'nın şu anda İsrail parlamentosunda temsilcisi bulunuyor.

KUDÃœS/Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.