Sosyal Medya

YaÅŸam

Minik Özge'ye 'komando' desteği

Antalya'da sol ayağını bebekken kaybeden ve babasının yaptığı düzenekle yürümeye başlayan Özge Yıldırım'a komandolar oyuncak gönderdi.



Antalya'da sol ayağını bebekken kaybeden ve alüminyum doÄŸrama ustası babasının evin tavanına yaptığı düzenekle yürümeye baÅŸlayan 3,5 yaşındaki Özge Yıldırım'a, Şırnak'ta görevli komando birliÄŸi tarafından bir koli oyuncak hediye edildi.

Minik Özge'ye 'komando' desteği

Evin salonunun tavanındaki tekerlekli alüminyum düzenekten sarkan ipe bağlı fotoğrafıyla tanındı 3,5 yaşındaki Özge Yıldırım... Doğduktan 13 gün sonra bacağı kesilen Özge'nin hafızalara kazınan fotoğrafının ardından, Türkiye minik kıza sahip çıktı.

ERDOĞAN DESTEK SÖZÜ VERDİ

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın telefonla arayıp destek sözü vermesinin ardından DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu'nun da evinde ziyaret ettiÄŸi Özge'nin babası Ali Ä°hsan Yıldırım'a, Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından destek geldi.

Minik Özge'ye 'komando' desteği

ŞIRNAK'TAKİ KOMANDOLAR OYUNCAK GÖNDERDİ

Şırnak'ta terörle mücadele eden komando birliği de aileye anlamlı bir destekte bulundu. Komandolar, kendi aralarında topladıkları parayla, yüzünün gülmesi için Özge'ye bir koli oyuncak gönderdi. Koliyi açan Özge'nin ailesi, duygu dolu anlar yaşadı.

Minik Özge'ye 'komando' desteği

Baba Yıldırım yaptığı açıklamada, Özge'yi herkesin kızı gibi gördüğünü söyledi.

Kendisini arayan çok sayıda kiÅŸinin de maddi yardımda bulunmak istediÄŸini anlatan Yıldırım, bunu "Devletimiz bizim her ÅŸeyimizle ilgileniyor. Fizik tedavisini, protez bacağını yaptırıyor." diyerek kabul etmediÄŸini belirtti.

Yıldırım, kendisine en anlamlı telefonlardan birinin de Şırnak Çakırsöğüt'te terörle mücadele eden komandolardan geldiğini vurguladı.

"BU HEDİYE BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ"

Komandoların Özge'ye oyuncak göndermek istediÄŸini, onları kırmayarak adresini verdiÄŸini dile getiren Yıldırım, "Birkaç gün sonra kapımıza büyük bir koli geldi. Koliyi açtık ve içinden çok sayıda oyuncak çıktı. Bir Türk bayrağı ile komando birliÄŸinin amblemi de kolinin içindeydi. Bu hediye benim için çok deÄŸerli. O ÅŸartlar altında bizi düşünüp bunu göndermeleri çok önemli. Allah onlardan razı olsun. Allah bütün askerlerimizi korusun." dedi.

Minik Özge'ye 'komando' desteği

Hediyenin yanında, üzerinde "Kayılar Komando Taburu, Çakırsöğüt-Şırnak" yazılı dosyada mektup bulduklarını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Mektubu okuyunca çok duygulandım. Mektupta 'Kızınız için yaptığınız bu kutsal çabanız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ilgisi, bizi gerçekten çok duygulandırdı. Biz de ufak da olsa bir şeyler yapmak istedik. Öncelikle size 271 komandonun selamını iletir, çam sakızı çoban armağanı, kızımız Özge'miz için gönderdiğimiz hediyeleri kabul etmenizi rica ederiz. Allah her daim yar ve yardımcınız olsun' yazıyordu."

Minik Özge'ye 'komando' desteği

Kızının Kepez Devlet Hastanesindeki fizik tedavi sürecinin de devam ettiğini bildiren Yıldırım, kızına yeni bir protez alınacağını dile getirdi.

Yıldırım, en büyük hayalinin ise kızının bacağının kesilmesine ilişkin dava açılması ve sorumluların ceza alması olduğunu sözlerine ekledi.

YANLIÅž Ä°ÄžNE YÃœZÃœNDEN BACAÄžINI KAYBETTÄ°

Kepez ilçesi Kuzeyyaka Mahallesi'nde yaşayan Ali İhsan ile İlknur Yıldırım çiftinin 6,5 aylık dünyaya gelen kızları Özge, erken doğum nedeniyle üniversite hastanesinden özel bir hastaneye sevk edilmişti. Buradaki tedavisinin 8. gününde, bebeğin kangren olan sol ayağının "Protein C-S" hastalığı nedeniyle kesilmesi gerektiği bildirilmişti. Aile, kızlarını özel hastaneden alıp tekrar üniversite hastanesine götürmüş ancak bacak kurtarılamamıştı.

Minik Özge'ye 'komando' desteği

Baba Ali İhsan Yıldırım, yanlış iğne sonucu damarı yırttıkları gerekçesiyle özel hastane ve doktorlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Cumhuriyet savcılığı, yeterli delil olmaması nedeniyle dava açılmasına gerek görmemişti.

Baba Yıldırım, sol ayağına protez takılan Özge'nin bu şekilde yürümeyi öğrenememesi üzerine özel bir rehabilitasyon merkezine başvurmuştu. Burada fizik tedavi için yüksek ücret istenmesi üzerine baba Yıldırım, ustası olduğu alüminyum doğramadan düzenek yapmaya karar vermişti.

Evin salonunun tavanına alüminyum bir düzenek monte eden baba Yıldırım, tekerlekleri olan düzenekten sarkıttığı ipi kızını taşıyan kemere bağlamış ve Özge'nin bu şekilde yürümesini sağlamıştı.

Minik Özge'ye 'komando' desteği

Özge ile ilgili haberlerin yayınlanmasının ardından CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, baba Ali Ä°hsan Yıldırım'ı telefon arayıp destek sözü vermiÅŸti. Ardından Özge, Kepez Devlet Hastanesinde fizik tedaviye alınmıştı. Baba Yıldırım, davaya iliÅŸkin Antalya Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Ramazan Solmaz, kızının saÄŸlık durumuyla ilgili de Türkiye'nin ilk yüz, kol ve bacak naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan ile görüşmüştü. Antalya BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Menderes Türel de Özge'ye yeni protez takılacağını bildirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.