Sosyal Medya

Dünya

Endonezya'ya yeni başkent aranıyor

Başkent Jakarta'nın üzerinde bulunduğu Java adasının her yıl 25 santim suya batması üzerine başkenti taşımak için yeni bir yer aranmaya başlandı



Endonezya'nın başkenti Jakarta'nın üzerinde bulunduğu adanın her yıl biraz daha suya batması üzerine şehrin taşınacağı açıklandı.

Dünyanın en kalabalık adası olan 13 milyon nüfusa sahip mega kent, Java adasında bulunuyor.

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Ulusal Kalkınma Planlama İdaresi Başkanlığı'ndan başkentin yeni taşınacağı yer ile ilgili muhtemel yerlerde fizibilite çalışması yapmasını istedi. Seçenekelrden biri Bornero adasındaki Palangkaraya olarak değerlendiriliyor. Ulusal Kalkınma Planlama İdaresi Başkanlığı yöneticisi Bambang Brodjonegoro gazeteye yaptığı açıklamada, "Bu otomatik olarak Palangkaraya demek değil, fakat birkaç alternatife bakacağız ve bazı kriterler belirleyeceğiz" dedi.

BaÅŸkentin yerini deÄŸiÅŸtirme konusundaki tartışmalar, 1957'de BaÅŸkan Suharto tarafından ilk kez tartışılmasından bu yana yeniden ortaya çıktı. Bu deÄŸiÅŸikliÄŸi aynı zamanda Jakarta'nın Hollanda sömürgesi tarihinden kurtulmak için yapılacağını belirtenler de var. Kalabalık ÅŸehir problemlerinin daha gerçekçi bir hale geldiÄŸi, aynı zamanda Kuzey Jakarta'nın her sene 25 santimetre kadar suya gömüldüğü de ifade edildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.