Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriyeli sığınmacıların çölde zorlu bekleyişi sürüyor

Fas ile Cezayir arasında krize neden olan Suriyeli sığınmacıların zor şartlarda çölde bekleyişi devam ediyor



Fas ile Cezayir arasında krize neden olan Suriyeli sığınmacıların zor ÅŸartlarda çölde bekleyiÅŸi devam ediyor.

Suriyeli sığınmacılardan Ebu Ä°yad,  telefonda yaptığı açıklamada, “Çöl bölgesinde Cezayir sınırları içerisinde askerlerle çevrili bir alanda bekliyoruz. Aramızda çocuk, kadın ve yaÅŸlıların yanı sıra bir de hamile kadın var. Zor ÅŸartlarda beklediÄŸimiz bu bölgede Cezayir askerleri ülke içerisine gitmemize izin vermiyor. Fas askerleri ise sınırın kapalı olduÄŸu gerekçesi ile bizi Fas’a almıyor." dedi.

Seslerini tüm dünyaya duyurmak istediklerini belirten Ebu İyad, zor şartlar içerisinde bulunduklarını ve yardımın ulaşmadığı bu bölgede yaşamaya çalıştıklarını belirtti.

FAS CEZAYİR'İ, CEZAYİR'DE FAS'I SUÇLUYOR!

Fas 19 Nisan’da Cezayir’in, Suriyeli sığınmacıların yasa dışı yollarla kendi topraklarına geçmesine göz yumduÄŸunu hatta sığınmacıların Fas sınırına ulaÅŸması için yardım ettiÄŸini iddia etmiÅŸti.

Cezayir’in Rabat Büyükelçisini DışiÅŸleri Bakanlığına çağıran Fas, bu iddialarını bölgede çekilen görüntüler ile destekleyerek büyük endiÅŸe duyduklarını iletmiÅŸti.

Fas’ın iddialarını reddeden Cezayir de Fas’ın Cezayir Büyükelçisini DışiÅŸleri Bakanlığına çağırarak, Fas'ın resmi basın aracılığıyla Cezayir aleyhinde kampanya yürüttüğünü ve bunun iyi komÅŸuluk gereksinimlerine aykırı olduÄŸunu bildirmiÅŸti.

Cezayir tarafından sınır dışı edilmek istenen 54 Suriyeli sığınmacı, 17 Nisan'dan bu yana Fas'ın güneydoğusundaki Fegig kenti kırsalı yakınındaki sınır bölgesinde bekliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.