Sosyal Medya

Güncel

Hatay'da iki karakola havanlı saldırı

TSK, Hatay'ın Hassa ilçesi sınırlarındaki iki karakola saldırı düzenlendiğini duyurdu. Buna göre saldırılardan biri PYD/YPG kontrolündeki Afrin bölgesinden, diğeri de Esed rejiminin kontrolünde olduğu değerlendirilen bölgeden gerçekleşti. TSK, saldırılarda karşılık verildiğini belirtti.



Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamaya göre, Hatay'ın Hassa ilçesi sınırlarındaki iki karakola saldırı oldu. Saat 9:00 sıralarında PYD/PKK/YPG kontrolündeki Afrin bölgesinden Hassa sınırlarındaki Gökhan Hudut Karakolu'na havan saldırısı düzenlendi. Karakola isabet eden havanın patlaması sonucu herhangi bir can kaybı, yaralanma olmazken karakolun bazı yerlerinde hasar oluştu. TSK açılan ateşe, havan tespit radarı ile yapılan yer tespitinin ardından karşılık verdiğini de belirtti.

Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri, saat 12:00 sıralarında Hatay'ın Hassa ilçesinin güneyindeki Kızılçat Hudut Karakolu'na, Esed rejiminin kontrolünde olduğu değerlendirilen bölgeden havan/top atışıyla saldırıldığını duyurdu. Karakol bölgesine isabet eden havanın patlaması sonucu can kaybı, yaralanma olmadı ve hasar oluşmadı. TSK'ya göre bu saldırıya da karşılık verildi.

TSK geçtiÄŸimiz Mart ayında, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde nöbet tutan bir askerin PYD/PKK bölgesinden açılan keskin niÅŸancı ateÅŸiyle ÅŸehit olduÄŸunu açıklamıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.