Sosyal Medya

Güncel

15 TemmuzÂ’a giden yolda ilk kurÅŸun

Hrant Dink suikastının üzerindeki sis perdesi, hazırlanan üçüncü iddianameyle tamamen ortadan kalktı.



Hrant Dink suikastı, 5 yıl önce ‘örgüt yok’ denilerek, ‘bireysel bir saldırı’ya indirgenmek istendi, ancak Ä°stanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Gökalp Kökçü’nün darbe giriÅŸiminin ardından baÅŸlattığı üçüncü soruÅŸturmada elde edilen deliller, cinayetin FETÖ tarafından iÅŸlendiÄŸine dair bütün şüpheleri ortadan kaldırdı. Suikast, devletin mahremine sızan Paralel Ä°hanet Çetesi’nin 15 Temmuz’daki kanlı darbe giriÅŸimine giden süreçte sıktığı ‘ilk kurÅŸun’ olarak kayıtlara geçti. Ä°stanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ‘ana dava’ ile birleÅŸtirilmesi istenen ve teröristbaşı Fetullah Gülen’in bir numaralı sanık olduÄŸu üçüncü iddianamede, suikastın FETÖ açısından önemi, etkileri ve sonuçları da anlatıldı. 
 
CIA’NIN GÃœDÃœMÃœNDE
 
Ä°ddianamede, “FETÖ/PDY’nin amacının Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni silah zoruyla cebir ve ÅŸiddet kullanarak ortadan kaldırıp; yerine CIA gibi yabancı devlet istihbaratı kontrolünde bulunan, meczup silahlı terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in sapkın dini inançları referans alınarak baÅŸka bir düzen getirmek olduÄŸu anlaşılmıştır” denildi. Dink’in öldürülmesi, FETÖ’nün yasama, yürütme, yargı, silahlı kuvvetler, emniyet teÅŸkilatı ve diÄŸer tüm devlet kurumlarını denetimine almak için ÅŸiddet içeren bir baÅŸlangıç eylemi olarak yorumlandı. 
 
FETÖ’NÃœN EMELLERÄ° İÇİN 
 
Dink suikastında adı geçen kamu görevlilerinin, cinayeti başından sonuna kadar planlayıp, iÅŸlenmesinin yolunu açtıkları, denetlendikleri ve tetikçi Ogün Samast’a nezaret ettikleri de iddianamede anlatıldı. Bu kamu görevlilerinin, suikastı düzenleyecek kiÅŸileri bildikleri halde, FETÖ’nün amaçları doÄŸrultusunda cinayeti engellemedikleri, aksine suça iÅŸtirak ettikleri vurgulandı. 
 
TALÄ°MAT GÃœLEN’DEN 
 
Suikastta yer alan kamu görevlilerinin ortaya çıkan FETÖ baÄŸlantılarına bakıldığında Gazeteci Hrant Dink’in, teröristbaşı Fetullah Gülen’den bağımsız, bilgi ve onayı dışında öldürülmesinin mümkün olmadığı da dikkati çeken ayrıntılardan biri oldu.  
 
BYLOCK’CU ÇIKTILAR
 
Ä°ddianamede ayrıca, suikastın planlanması ve icrasında aktif rol alan asker sanıklardan bazılarının, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe giriÅŸimine katıldıklarının da tespit edildiÄŸi anlatıldı. Sanıkların 25’inin terör örgütünün ÅŸifreli haberleÅŸme programı ByLock’u kullandıkları da belirlendi.
 
TETİĞİ ÇEKERKEN KAYDETTİLER
 
Ä°stanbul Jandarma Ä°stihbarat Åžubesi’nde görevli Yüzbaşı Muharrem Demirkale’nin emri ile tetikçi Ogün Samast’ı olay günü yakından takip eden sanıklar Yavuz Karakaya ve Bekir YokuÅŸ’un cinayet öncesini, tetiÄŸin çekildiÄŸi anı ve sonrasını saniye saniye kamera ile görüntüledikleri ortaya çıktı. Samast, Samsun’da yakalandığında kendisine olay yerinde Yasin Hayal ile ankesörlü telefondan yaptığı görüşme ve Dink’i beklerken çekilen görüntülerinin bir telefondan izletildiÄŸini söylemiÅŸti. 
 
Star

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.