Sosyal Medya

Güncel

Ömer Çelik'ten Avrupa'nın skandal kararına sert tepki

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, AKPM'nin Türkiye kararı hakkında "adil olmayan haksız bir karar" değerlendirmesinde bulunarak, "Bu Avrupa Konseyi için de AKPM için de tarihi bir hatadır" dedi. Bakan Çelik, "Bu kadar mülteci barındıran güçlü bir ülke olarak dünyanın yapamadığını yapan bir ülke olan Türkiye'ye yüksek sesle teşekkür etmeleri gerekirdi" şeklinde konuştu.



Çelik, AA ve TRT muhabirlerine yaptığı açıklamada, AKPM'nin, Türkiye'nin 2004 yılında denetimden çıkmasından sonra gerçekleştirdiği çok sayıda güçlü reformlardan sonra böyle bir karar almasını yanlış ve son derece haksız bulduklarını söyledi.
 
Kararın alınma sürecinde yapılan tartışmaların hiçbirinin Türkiye'nin gerçeğiyle örtüşmemesi nedeniyle adil olmadığını belirten Çelik, "O kadar şaşırtıcı şeyler var ki işkencenin Türkiye'de olduğundan, Çin'den daha fazla tutuklu gazeteci olduğundan, Türkiye'de tek adamlık rejimi olduğundan şimdiye kadar duyduğumuz o tek yönlü kara propagandaların orada maalesef bir tartışma gündemi olması çok üzücü." diye konuştu. Söz konusu karar alınırken çok doğru değerlendirmeler de yapıldığını vurgulayan Çelik, Türkiye'nin şimdiye kadar Avrupa'nın şekillenmesine büyük katkıları olduğunu söyleyenler de bulunduğunu hatırlattı.
 
AKPM gibi bir kurumda üyelerin yarısının katıldığı bir toplantıda bu kararın alınmasının şaşırtıcı olduğunun altını çizen Çelik, "Türkiye gibi büyük bir ülke değerlendirilirken bu derece bir katılımla bu konunun ele alınması da son derece yanlış. Adil olmayan bir karar, haksız bir karar, yanlış bir karar." dedi. Çelik, karara zemin oluşturduğu iddia edilen Türkiye fotoğrafının gerçek Türkiye fotoğrafıyla hiçbir ilgisinin olmadığını vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.