Sosyal Medya

Güncel

Arnavutluk'tan 'Kosova'yla birleşebiliriz' açıklaması

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Balkanların Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik perspektifinin dışlanması durumunda Arnavutluk ile Kosova’nın birleşmesi konusunun dışlanamayacağını belirtti.



Arnavutluk BaÅŸbakanı Edi Rama, Politıco gazetesine verdiÄŸi mülakatta, üyelik konusunun AB’nin geniÅŸleme ajandasından çıkarılmasının neticesi olarak Balkan ülkelerinin çılgına dönmesi durumunda Avrupa’nın kabus yaÅŸayabileceÄŸine dikkat çekti.

“Balkanlar, AB’den çok diÄŸer aktörlerin daha nüfuzlu olacağı gri bir bölgeye dönüşecek” ÅŸeklinde açıklama yapan Arnavutluk BaÅŸbakanı Edi Rama, Arnavutluk’un Kosova ile tek taraflı birleÅŸmesinin mümkün olup olmayacağı sorusunu da yanıtladı. Rama, Balkanlarda barışın korunabilmesi için tek seçeneÄŸin, AB yolunun açık kalmış olması, AB perspektifinin net olması ve AB karşı duyguların pozitif kalması olduÄŸunu vurguladı. Balkanların Avrupa BirliÄŸi’ne (AB) üyelik perspektifinin dışlanması durumunda Arnavutluk ile Kosova’nın birleÅŸmesi konusunun dışlanamayacağını belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.