Sosyal Medya

YaÅŸam

Eroin bağımlısı bebek kurtuldu!

Küçük yaşta kaçıp evlendiği eşinin zorlamasıyla uyuşturucuya alışan E.T. (20) ile bağımlı olarak doğan bebeği, uyuşturucudan kurtuldu.



Konya'da yaşayan E.T., 17 yaşında, lise 3'e giderken, aynı okulda öğrenci olan R.T. ile tanıştı.

Gazete Habertürk'ten Zafer Samancı'nın haberine göre genç kız, R.T. ile kaçtı ve 18 yaşını doldurunca resmi nikâhla evlendi.

Ä°ddiaya göre R.T., E.T.'yi uyuÅŸturucuya sürükledi. EÅŸiyle Denizli'de yaÅŸamaya baÅŸlayan E.T., hamile kaldı ve uyuÅŸturucu kullanmayı sürdürdü. Genç kadın, 6 Ekim 2016'da Konya'da yaÅŸayan annesini arayıp “Çok kötüyüm, yalvarırım beni kurtar” dedi. Anne Y.T., Denizli'de olduÄŸunu öğrendiÄŸi kızının yanına gitti. Aynı gün E.T., Denizli Devlet Hastanesi'nde S. adını verdiÄŸi bir kız bebek dünyaya getirdi. Anne ve bağımlı olarak dünyaya gelen bebeÄŸi, Konya'daki Selçuk Ãœniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Burada yatılı tedavi gören S. bebek ile anne E.T., taburcu edildi. 2 kilogram ağırlığında dünyaya gelen minik S., 8 kiloya ulaÅŸtı. S. bebeÄŸin tedavisiyle ilgilenen Dr. Murat Konak, anne karnında alıştığı maddeden dolayı yoksunluk krizine giren bebeÄŸe uygulanan ilaç tedavisinin olumlu yanıt verdiÄŸini belirterek, “Kasılmalar ve aÄŸlamalarla birlikte yoksunluk krizleri tamamen ortadan kalktı. SaÄŸlık durumu çok iyi, aylık kontrolleri yapılıyor. Nörolojik kontrolleri de devam ediyor” diye konuÅŸtu. Anne E.T.'nin de ilaç tedavisinin sürdüğü, mayıs ayı sonunda kontrol yapılacağı ifade edildi.

‘ÖLÃœM KORKUSUYLA YAÅžIYORUM'

Kızı ve torununun saÄŸlıklarına kavuÅŸtuÄŸunu kaydeden Y.T., “Kızım da torunum da uyuÅŸturucu illetinden kurtuldu. Ä°kisinin de fiziki saÄŸlığı çok iyi. Ancak kızım yaÅŸadığı kötü günlerin etkisini atlatamadı. Psikolojik tedavisi devam ediyor. Sonuna kadar kızımın ve torunum yanında olacağım” dedi.

YaÅŸadığı zor günleri annesinin yardımı ile atlattığını dile getiren E.T. de ÅŸunları anlattı: “O günleri hatırlamak istemiyorum. Bir saçmalık yapıp ailemi terk ettim. Hayatım boyunca ismini duymadığım uyuÅŸturucu maddelere eÅŸim R.T.'nin zorlaması ile baÅŸladım. Åžiddet kullanarak beni uyuÅŸ- turucuya o baÅŸlattı. Ben de kızım da uyuÅŸturucu illetinden kurtulduk. Ama ÅŸimdi de ölüm korkusu ile yaşıyoruz. BoÅŸanma davası açtığım eÅŸim izimi bulmuÅŸ. Kendisi uyuÅŸturucu suçundan cezaevinde ama yakınları tarafından defalarca ölümle tehdit edildim. Kızımı onlara vermemi istiyorlar. Vermezsem beni ortadan kaldıracaklarmış. Psikolojik tedavi görüyorum. Åžimdi bu çıktı. Ölüm korkusu ile yaşıyorum.”

E.T., tek hayalinin bir iş bulup kendi kazandığı parayla kızını büyütmek olduğunu da söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.