Sosyal Medya

Dünya

Etiyopya'da acil gıda yardımına ihtiyaç artabilir

Etiyopya'da ikinci hasat mevsiminde çok az yağış olacağı yönündeki tahminin ardından gıda yardımına ihtiyaç duyan insan sayısının gelecek aylarda artabileceği bildirildi



DoÄŸu Afrika ülkesi Etiyopya'da gıda yardımına ihtiyaç duyan insan sayısının gelecek aylarda artabileceÄŸi bildirildi.

Etiyopya Afet Risk Yönetimi Komisyonu ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler Ä°nsani Yardım Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) tarafından yürütülen araÅŸtırmaya göre, ülkede ikinci hasat mevsiminde çok az yağış bekleniyor.

Halihazırda ülkenin doğu ve batısındaki 364 bölgede 5,6 milyon kişinin acil gıda yardımına ihtiyaç duyduğuna işaret edilen raporda, yağış miktarındaki bu düşüş nedeniyle gıda yardımına ihtiyacı olan kişilerin sayısında artış olacağının tahmin edildiği kaydedildi.

GELECEK AYLARDA 4,4 MİLYON KİŞİ TIBBİ MÜDAHALEYE İHTİYAÇ DUYABİLİR

Ayrıca raporda, gelecek aylarda ülkede salgın hastalıkların ortaya çıkmasıyla 4,4 milyon kişinin tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymasından endişe edildiği aktarıldı.

Bu arada, Afet Risk Yönetimi Komisyonu Başkanı Mitiku Kassa, yaptığı açıklamada ülkenin acil durumlara müdahale etmek için 1 milyar dolarlık talepte bulunduğunu ancak bu rakamın büyük oranda karşılanmadığını dile getirdi.

Etiyopya son 48 yılın en kötüsü olarak anılan kuraklıktan en çok etkilenen Doğu Afrika ülkelerinden birisi olarak biliniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.