Sosyal Medya

Kültür Sanat

16.yüzyıldan kalma Kur'an'ı camiye bağışladı

Anaşka Hacimuradova adındaki bir Moskovalı kadın, Londra’da elindeki Kur’an için teklif edilen 45 milyon rubleyi (yaklaşık 800 bin doları) geri çevirdi.



Moskovalı bir kadın, dedesinin ölümünden sonra eÅŸyalarının arasında bulduÄŸu 16.yüzyıldan kalma Kur'an'a iliÅŸkin konuÅŸtu.

Kitabın dış görünümünden çok deÄŸerli olduÄŸunu anladığını söyleyen AnaÅŸka Hacimuradova isimli kadın, öncelikle kitabı satmaya karar verdiÄŸini, bu nedenle deÄŸerinin tespit edilmesi için kitabı iki kez ekspertizden geçirdiÄŸini dile getirdi.

Hacimuradova, gazetecilere "Uzmanlar Kur'an-ı Kerim'in 16.yüzyılın baÅŸlarına ait olduÄŸunu doÄŸruladı, hatta içinde ne zaman kimden kime teslim edildiÄŸine dair bir liste var. Londra'da Kur'an için önce 12 milyon ruble teklif ettiler, ardından 45 milyon rubleye (yaklaşık 800 bin dolar) arttırdılar" dedi.

''CAMİYE GİDİP ONU HER ZAMAN GÖREBİLİRİM''

Teklifleri geri çeviren Hacimuradova daha sonra kitabı camiye bağışlamaya karar verdi. Moskovalı kadın, "Parayla mutluluk kuramazsınız, fikrimizi deÄŸiÅŸtirdik ve bağış yapmaya karar verdik. Camiye gidip orada her zaman onu görebilirim, çocuklarıma, yakınlarıma gösterebilirim, çünkü orada daha uzun zamanlar korunacak. Kur'an eski ve el yazısıyla Suriye'de yazılmış. Herkes, ne kadar iyi korunduÄŸuna ÅŸaşırdı, yazılar çok rahat okunuyor" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.