Sosyal Medya

Güncel

Lübnanlı Bakan'dan şok eden sözler: Türkiye'de şu an çok problem var. Bu durumdan çok mutluyum

Lübnan Turizm Bakanı Avadis Kaydanyan, televizyonda adeta Türkiye nefreti saçtı. Kaydanyan, "Türkiye'de şu an çok problem var. Bu durumdan çok mutluyum. Türkiye ile uzaktan yakından ilgisi olan hiçbir şeyi teşvik etmiyorum. Onların hiçbir ürününü tavsiye etmiyorum" dedi. Bu sözlere sosyal medyadan büyük tepki geldi. Pek çok Lübnanlı, "Kaydanyan, özür dile, istifa et" kampanyası başlattı.



MTV Lübnan kanalına konuÅŸan Ermeni TaÅŸnak Partisi'nin Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Lübnan Turizm Bakanı Avadis Kaydanyan’ın söylediÄŸi sözler tartışma yaratttı.
 
Rudaw'ın aktardığına göre Ermeni Bakan Kaydanyan, "Türkiye'de şu an çok problem var. Bu sıkıntılar onlar için kötü bir durum ancak bizim için iyi bir fırsat. Bu durumdan çok mutluyum çünkü onları sevmiyorum" ifadelerini kullandı.
 
"Türkiyeli turistleri Lübnan'a gelmeye teşvik ediyor musunuz?" sorusuna ise Bakan Kaydanyan, şu yanıtı verdi:
 
"TÜRKLERİN HİÇBİR ÜRÜNÜNÜ TAVSİYE ETMİYORUM"
 
"Türkiye ile uzaktan yakından ilgisi olan hiçbir şeyi teşvik etmiyorum. Onların hiçbir ürününü tavsiye etmiyorum ve onlarla herhangi bir ilişkinin kurulmasını istemiyorum. Lübnan hükümetinde bakan olmam sebebiyle bu şahsi görüşlerimi söylememe izin verilmiyor. Buna rağmen ben neye inanıyorsam onu söylüyorum. Bir birey olarak Türkiye halkının Lübnan'a gelmesini engelleyemem ancak onları havalimanında da karşılamak istemiyorum."
 
Program sunucusunun, Lübnan ile Ermenistan arasında bir tercih yapması gerekirse hangisini seçeceğini sormasını üzerine Bakan Kaydanyan, Ermenistan'ı tercih edeceğini söyledi.
 
Lübnan basınında ve sosyal medyada, Bakan Kaydanyan'ın, "Ermenistan'ı Lübnan'a tercih ederim" sözleri tepkiye neden oldu.
 
Sosyal medyada, "Kaydanyan, özür dile” ve “Ä°stifa et" baÅŸlıklı kampanya baÅŸlatan Lübnanlılar, "Lübnan hükümetindeki bir bakan, baÅŸka bir ülkeyi tercih edeceÄŸini nasıl söyleyebilir?" ifadeleri ile tepkilerini gösterdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.