Sosyal Medya

Dünya

Washington’ı sarsan Flynn iddiası: ‘Trump’a ihanet etti, FBI’la anlaştı’

ABD Başkanı Trump’a bir şok daha... Rusya ile ilişkileri nedeniyle istifaya zorlanan Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn’in, FBI’la anlaştığı öne sürüldü. Bu iddianın, Trump-Rusya bağlantılarının FBI tarafından soruşturulduğu bir dönemde gelmesi dikkat çekti.



ABD’de Rus yetkililerle baÄŸlantıları nedeniyle Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevinden istifa eden Michael Flynn hakkındaki iddialar bitmek bilmiyor. Amerikan CNN televizyonunun ulusal güvenlik analisti Juliette Kayyem, Flynn’in Federal SoruÅŸturma Bürosu (FBI) ile bir anlaÅŸma yaptığını öne sürdü.

Donald Trump’ın, ABD BaÅŸkanlığı görevine baÅŸladığı 20 Ocak’ta Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atadığı Flynn, bu görevde yalnızca iki hafta kalabilmiÅŸti. Flynn’in, geçen yılki seçim sürecinde Rusya’nın ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak ile gizli telefon görüşmeleri yaptığı ortaya çıkmıştı. Amerikan medyasında, bu görüşmelerde Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımların kaldırılması konusunun da gündeme geldiÄŸi öne sürülmüştü. ABD BaÅŸkanı Trump, istifanın ardından Flynn’in yanlış bir ÅŸey yapmadığını savunmuÅŸ, ancak söz konusu görüşmelerin içeriÄŸi hakkında kendisini eksik bilgilendirdiÄŸi için istifasını istediÄŸini açıklamıştı. Flynn, istifasından önce FBI’a verdiÄŸi ifadede Kislyak’la görüşmesinde yaptırımlar konusunun gündeme geldiÄŸi iddiasını reddetmiÅŸti. FBI ise halihazırda Trump’ın ekibinin seçim sürecinde Rusya ile kurduÄŸu baÄŸlantılara iliÅŸkin soruÅŸturma yürütüyor.

Juliette Kayyem, cumartesi gecesi CNN televizyonunda katıldığı programda, Flynn’in iÅŸte bu soruÅŸturma kapsamında FBI’la anlaÅŸtığını iddia etti: “Kaynaklarımdan ve haberlerden anladığım kadarıyla, Michael Flynn bana FBI’la anlaÅŸma yapmış gibi görünmeye baÅŸladı. Bu nedenle bir süredir ondan haber alamıyoruz.”

Flynn’le ilgili iddiaları Amerikan kamuoyunda çok tartışılan Kayyem, bunun üzerine pazar günü sosyal medya platformu Facebook’taki hesabı üzerinden yeni bir açıklama yaptı. Kayyem, bu açıklamasında söz konusu iddialarının kesin biçimde teyitli olmadığının altını çizdi, ulusal güvenlik alanındaki tecrübesine dayanarak ‘bilgiye dayalı bir analiz’ yaptığını belirtti. Kayyem, saha ajanlarının da Flynn’in FBI’la anlaÅŸması konusunda kendisiyle benzer düşüncelere sahip olduÄŸunu öne sürdü.

Trump ile Rusya arasındaki iliÅŸkiler, uzu süredir Amerikan istihbarat kuruluÅŸlarının gündeminde yer alıyor. Rusya’nın geçen kasım ayında yapılan ABD BaÅŸkanlık seçimlerinde, siber saldırılar ve yalan haberler yoluyla Trump’ı desteklediÄŸi iddia ediliyor. Ayrıca Trump’ın ekibinin, Rus yetkililerle seçim sürecinde sürekli temas halinde olduÄŸu ileri sürülüyor. FBI BaÅŸkanı James Comey, geçen haftalarda ABD Senatosu’nda yaptığı açıklamada, her iki iddianın da resmi olarak soruÅŸturulduÄŸunu açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.