Sosyal Medya

Dünya

Ermenistan-Azerbaycan arasında 'iskender' gerilimi

Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, İskender füzelerini kullanma olasılığının dışlanmadığını açıkladı. Azerbaycan'dan cevap geldi.



Ajansların haberine göre Devlet BaÅŸkanı Serj Sarkisyan bugün DaÄŸlık KarabaÄŸ'da görev yapan asker ve aileleriyle biraraya geldi. Sarkisyan, burada yaptığı konuÅŸmada, "Bugün gereklilik halinde Ermenistan Genelkurmay BaÅŸkanı gözünü kırpmadan Ä°skender füzelerinin devreye alınması emrini verebilir. KomÅŸu ülkedekiler de bunu çok iyi anlıyor" ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında Dağlık Karabağ'da tırmanan gerilimle meydana gelen çatışmaları hatırlatan Sarkisyan, "Düşmanlarımızın planlarını suya düşürdük, enformasyon savaşıyla dağıttık" dedi.

Ermeni lider, o zamandan bu yana geçen bir yıl içinde sınır birliklerinin yeni silahlar ile güçlendirildiğini söyledi.

Sarkisyan, "Bugün elimizde, savaşa susayan komşumuzun sahasında yer alan en önemli altyapı ve tesisler başta olmak üzere tüm istikametleri hedef almış süper modern silah gücü var" diye konuştu.

AZERBAYCAN'DAN AÇIKLAMA

Azerbaycan Savunma Bakanlığı a konu ile ilgili şu açıklamada bulundu:

"Ermeni tarafı, Azerbaycan'ın işgal edilmiş topraklarının, Ermenistan'ın tüm askeri ve stratejik tesisleri, Azerbaycan ordusunun modern füzeleriyle topçu komplekslerinin hedefine bulunuyor. Ermenistan'dan gelecek her türlü tehdit, kararlılıkla engellenecek, bunun Ermenistan için trajik ve telafisi imkansız sonuçları olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.