Sosyal Medya

Dünya

Saraybosna bir kahraman kadını böyle uğurladı

Bosna ve Hersek'te Aliya İzzetbegoviç ile birlikte Boşnak toplumuna varlık mücadelesinde öncülük yapan Mladi Muslimani (Genç Müslümanlar) Teşkilatı'nın kadın kurucularından Aziyada Kasumagiç, Saraybosna Gazi Husrev Begova Camii'nde Cuma sonrası kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.



Aliya İzzetbegoviç başkanlığında kurulan ilk Bosna ve Hersek Hükümeti bakanlarından İsmet Kasumagiç'in eşi, 2. Dünya Savaşı sırasında Partizan milisler tarafından şehit edilen 13 Mladi Muslumani üyesi arasında bulunan Asaf Serdareviç'in kızkardeşi olan Aziyade Kasumagiç'in cenazesinde, Bosna ve Hersek Başkanlık Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç de hazır bulundu.

WhatsApp_Image_2017-03-24_at_16.37.12

Babası Aliya İzzetbegoviç ile Yugoslavya döneminde hapse atılan 13 kişiden biri olan İsmet Kasumagiç'e baş sağlığı dileyen Bakir İzzetbegoviç, bir süre Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç ile de görüştü.

e2r2r3

Cenazeye Haldun Koç ile birlikte Saraybosna'da görev yapan diplomatlar ve bürokratlar da katıldı.

efewfw

Aziyada Kasumagiç'in cenazesi için Türkiye'den gelen AK Parti eski Milletvekili Hüseyin Kansu, Türkiye'den gelenlere ve Saraybosna'da öğrenim gören Türk öğrencilere; Aziyada Kasumagiç, Mladi Muslumani ve Boşnak Müslümanların varlık mücadelesi hakkında bilgi verdi.

WhatsApp_Image_2017-03-24_at_16.37.13

Hayatını Bosna Hersek mücadelesi ile geçiren, sosyalist dönemde 2,5 yıl hapis yatan ekonomist Aziyada Kasımagiç, eşiyle birlikte bir süre Türkiye'de yaşamış, Mladi Muslumani ve Aliya İzzetbegoviç üzerine çok sayıda konferans vermişti.

WhatsApp_Image_2017-03-24_at_16.37.15

Merhume Kasumagiç'in cenaze töreninde SuperHaber yazarı Ahmet Tezcan da hazır bulundu.

WhatsApp_Image_2017-03-24_at_16.25.29

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.