Sosyal Medya

Güncel

2017 yılında kullandığımız harita bile sahte!

Gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle Boston'da okullar Avrupa'yı büyük Afrika'yı küçük gösteren Mercator haritalarını terketme kararı aldı



Amerika Birleşik Devletleri'nin Massachusetts eyaletinin başkenti Boston'da bir okul, okullarda kullanılan Mercator projeksiyonlu haritaları kullanmama kararı aldı. Orantıları gerçeğe daha yakın olan Peters'i kullanmaya karar verdi.

Mercator Projection Haritası

Harita Flaman haritacı Gerardus Mercator tarafından 1569'da tasarlandı. Avrupa'yı merkeze koyan ve Afrika'nın ve Güney Amerika'nın boyutlarını küçülten bir harita.

Peters Haritası

Peters haritası, Afrika kıtasını Kuzey Amerika ve Avrupa'dan daha büyük olarak tasvir etmektedir. Güney Amerika da, Mercator'un çizdiği orandan çok daha büyük bir bölge.

Boston bölgesindeki öğretmenler Mercator projeksiyon almamaya karar verdi. Bunun yerine, Peters projeksiyonunu orijinal haritanın yanına koyarak Ã¶ÄŸrencilerin farkı görerek incelemelerini saÄŸladı.

Boston devlet okullarında tarih ve sosyal bilgiler müdürü Natacha Scott Guardian'a yaptığı açıklamada, "Onların [öğrencilerin] tepkilerinden bazıları oldukça komikti ... Ama bildiklerini düşündüklerini sorgularken görmek ilginçti." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.