Sosyal Medya

Güncel

Trump, Merkel'e karşı Türkiye'yi savundu: 'Onlar birçok AB ülkesinden fazla üzerlerine düşeni yaptı'

'Türkiye Suriyeli mülteciler üzerinden bizi tehdit ediyor' diyen Merkel, ABD Başkanı Trump'ın tepkisi karşısında şoke oldu. ABD Başkanı Trump, 'Onlar birçok AB ülkesinden fazla üzerlerine düşeni yaptı' sözleriyle cevap verdi.



ABD'ye resmi ziyaret gerçekleÅŸtiren Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, Amerikan BaÅŸkanı Donald Trump'la Beyaz Saray'da gerçekleÅŸtirdiÄŸi basına kapalı görüşmenin detayları ortaya çıktı. AkÅŸam'dan Yavuz Atalay'ın Beyaz Saray'dan elde ettiÄŸi bilgilere göre, Merkel’in ABD BaÅŸkanı Trump’a Türkiye'yi de ÅŸikayet ettiÄŸi öğrenildi.
 
KONU SİZİN BİLDİĞİNİZ GİBİ DEĞİL
 
Basına kapalı bir saat gerçekleÅŸtirilen toplantıda, "Türkiye bizi ve Avrupa’yı göçmenlerle tehdit ediyor. Son dönemlerde gerilim yaşıyoruz” diyen Merkel’e Trump’ın  "Türkiye, göçmenler konusunda tüm Avrupa ülkelerinden daha çok taviz verdi. Tablo sizin bildiÄŸiniz gibi deÄŸil" sözleri ile neye uÄŸradığını ÅŸaşırdı. Trump’ın cevabı karşısında ÅŸaÅŸkınlığa dönen Merkel’in konuyu kapatarak, iki ülke iliÅŸkilerinden bahsetti.
 
Åžansölye’ye soÄŸuk duÅŸ
 
ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’daki görüşmede Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel’in elini sıkmaması, Amerikan kamuoyu ve medyasında günün en çok tartışılan konularından biri olmuÅŸtu. Merkel’i Beyaz
Saray’da ilk kez ağırlayan Trump’ın, Merkel'in elini sıkmaması ikili buluÅŸmaya damgasını vurmuÅŸtu. Muhabirlerin, iki liderin tokalaÅŸmasını istemesi üzerine Merkel’in Trump’a dönerek, “El sıkışalım mı?" sorusuna Trump karşılık vermemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.