Sosyal Medya

Güncel

Kosova'dan Müslüman ülkelere çağrı: Bizi tanıyın

Kosova Dışişleri Bakanı, Müslüman Dünyası Ligi Genel Sekreteri'ne Kosova’nın tanınmasına dair İslam dünyasındaki lobicilik faaliyetlerinin artırılmasını istedi



Kosova DışiÅŸleri Bakanı Enver Hoxhaj ülkeye resmi ziyarette bulunan Müslüman Dünyası Ligi Genel Sekreteri Muhammed Bin Abdul Kerim el Ä°sa ve beraberindeki heyeti kabul ederek bir süre görüştü. Hoxhaj ve el Ä°sa özellikle Kosova’nın tanınmasına dair Ä°slam dünyasındaki lobicilik faaliyetleri olmak üzere karşılıklı çıkardan olan konuları ele alarak tartıştı.
Görüşmeyle ilgili açıklamada bulunan DışiÅŸleri Bakanı Enver Hoxhaj, Müslüman Dünyası Ligi Genel Sekreteri Muhammed bin Abdul Kerim el Ä°sa ile çok iyi bir görüşme gerçekleÅŸtirdiÄŸini belirtip bu vesile ile muhatabını Kosova’da kaydedilen ilerleme, ülkemizin devlet özneliÄŸinin güçlendirilmesi, uluslararası tanınmalar ve bu konuda Müslüman Dünyası Ligi’nin olası yardımlarından bilgilendirdiÄŸini ifade etti.
Görüşmede aynıca terörizm ile mücadelede daha iyi bir koordinasyon ve gençlerin radikal örgütlere dahil olmalarının engellenmelerine dair konuların da ele alındığı bildiriliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.