Sosyal Medya

Coğrafyamız

Fas'tan Hollanda'ya tepki

Faslı siyasiler ve aydınlar Hollanda'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'ya gösterdiği ırkçı ve antidemokratik yaklaşıma tepki gösterdi.



Fas Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Kurul üyesi Halid er-Rahmani yaptığı açıklamada, "Batı'nın Türkiye'ye karşı sergilediÄŸi düşmanca ve antidemokratik tutum, nefreti körüklüyor, hoÅŸgörü ve özgürlükleri hiçe sayıyor." dedi.

"GERÄ°LÄ°MÄ° ARTIRACAK ADIMLAR ATIYOR"

Fes Seyyid Muhammed Ãœniversitesi Medya Bölümü Öğretim Ãœyesi Muhammed er-Ragragi ise "Hollanda, Türkiye ile iliÅŸkilerini tehlikeye sokacak ve iki ülke arasında gerilimi artıracak adımlar atıyor. Bu tavrın, 15 Temmuz'daki darbe giriÅŸiminden sonra CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a ve Türkiye'ye karşı Avrupa BirliÄŸinin yürüttüğü gerginlik politikasının ürünü olduÄŸu kanaatindeyim." diye konuÅŸtu.

"TAVIR KABUL EDÄ°LEMEZ"

Hukukçu ve insan hakları aktivisti Hasan Hüseyin el-Alavi de Hollanda'nın tavrını provokatif olarak nitelendirdi. Alavi, "Hollanda'nın sergilediÄŸi tavır diplomatik olarak kesinlikle kabul edilemez. Bu, toplumdaki gerginliÄŸi körükleyen ve farklı kültürlerin bir arada yaÅŸamasına zarar veren bir davranış. Hollanda'nın izlediÄŸi provokatif tutumun, önümüzdeki günlerde bu ülkede yapılacak seçimlere yönelik olduÄŸuna inanıyorum." açıklamasını kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.