Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Apple listeden Türkiye'yi çıkardı

ABD'li teknoloji devi Apple, uluslararası garanti listesinden Türkiye'yi çıkarttı. Böylece yurt dışından satın alınan Apple ürünlerinin 1 yıl global garantisi Türkiye'de geçerliliğini yitirdi. Pasaport kayıtlı Apple ürünleri arızalanan kişilerin, onarımı para ödeyerek yapması gerekecek.



Bildiğimiz üzere Apple'ın ürünleri Türkiye'den satın alındığında 2 yıl, yurtdışından alındığında ise 1 yıl garantisi oluyor. Yani yurt dışından satın aldığınız bir iPhone'u Türkiye'ye getirdikten ve BTK'ya IMEI kaydını yaptırdıktan sonra, global garanti kapsamında 1 yıl süreyle herhangi bir arıza durumunda onarım veya değişim yapabiliyorsunuz.

Fakat bu durum artık tarih oldu. Apple, akıl almaz bir şekilde uluslararası garanti listesinden Türkiye'yi çıkardı. Bu da demek oluyor ki yurtdışından getirilen pasaport kayıtlı iPhone ve iPad'ler artık Türkiye'de garanti kapsamında değil.

Konuyla alakalı Apple Türkiye temsilcisi şu açıklamayı yaptı:

 

  • "Uluslararası garanti artık Türkiye'de geçerli deÄŸil. Bu konuda Apple önümüzdeki günlerde resmi açıklama yapacak ancak kullanıcıların maÄŸdur olmaması için telefonda bu ÅŸekilde bilgi veriyoruz. Detaylar henüz belli deÄŸil ama bugün itibariyla uluslararası garantinin geçerli olmadığını söyleyebilirim."


Bundan böyle pasaport kayıtlı Apple cihazına sahip kişilerin, onarım işlemini para ödeyerek yapması gerekecek. Bir başka ihtimal ise onarım veya değişimi uluslararası garantinin geçtiği ülkelerde yapmak.

Apple'ın bu hamleyi, cihazların Türkiye'den alınmasını teşvik etmek amacıyla yapmış olabileceği iddia ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.