Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kral Selman'a bombalı saldırı girişimi!

Suudi Arabistan KralI Selman ve beraberindeki 600 kişilik kafileye Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da bombalı araçla saldırı düzenlemeye hazırlanan 7 kişi, Malezya polisi tarafından kıskıvrak yakalandı.



Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un üvey kardeÅŸi Kim Jong-Nam'a düzenlenen suikastle gündeme oturan Malezya'da geniÅŸ çaplı bir suikast giriÅŸimi son anda engellendi.

Malezya polisinden yapılan açıklamada, Suudi Arabistan Kralı Kral Selman'ın ülkeyi ziyaretinden hemen önce, Suudi hanedanına saldırı düzenlemeyi planlayan 7 kiÅŸinin yakalandığı belirtildi.

''SON ANDA ÖNLEDİK''

Malezya polis ÅŸefi Khalid Abu Bakar'ın gazetecilere yaptığı açıklamada, "4'ü Yemen vatandaşı 7 kiÅŸiyi gözaltına aldık. Sahte seyahat belgeleriyle ülkeye giren ve daha önce uyuÅŸturucu ticaretiyle ilgili suçlara da bulaÅŸan bu kiÅŸiler, Kuala Lumpur seyahati sırasında Arap hanedanına saldırı planlıyorlardı. Bu saldırıyı son anda engelledik." ifadelerini kullandı.

DEAÅž BAÄžLANTISI ÃœZERÄ°NDE DURULUYOR

Gözaltına alınan yedi kiÅŸiden ikisinin Arap hanedanına bombalı araç saldırısı düzenlenmesi için çalıştıkları belirtildi. 21-26 Åžubat tarihleri arasında gözaltına alınan kiÅŸilerin, dördünün Yemenli, birinin Malezyalı, birinin Endonezyalı ve birinin de Uzak Asyalı olduÄŸu belirtilirken, şüphelilerin DEAÅž baÄŸlantılı oldukları ihtimali üzerinde duruluyor.

KRAL'DAN 1 AYLIK ASYA TURU

Kral Selman ve 600 kişilik kraliyet kafilesi, 26 Şubat'ta Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'a gelmiş, buradaki temaslarının ardından 1 aylık Asya turu kapsamında Endonezya'ya hareket etmişlerdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.