Sosyal Medya

Güncel

Darbeci generalin akıllara durgunluk veren planı!

İstanbul’daki darbe girişimine ilişkin iddianamede Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay’ın ‘Akıncı planı’ dikkat çekti. Alpay’ın darbe başarısız olunca ‘mağdur’ görünmek için kendini kelepçeletip Akıncı Üssü’ne bıraktırdığı belirlendi.



Ä°ddianamede yer alan generaller Ahmet Cural ve Recep Yüksel'in ifadelerine göre, Moda Deniz Kulübü'ndeki odada rehin tutuldukları sırada farklı bir odada bulunan Hava Harp Okulu Komutanı Fethi Alpay, kelepçesiz ÅŸekilde yanlarına geldiÄŸini ve kendilerine "bir grup asker olarak darbe giriÅŸimini kendilerinin yaptığını, Genelkurmay BaÅŸkanı'nın kendilerini desteklediÄŸini, diÄŸer kuvvet komutanlarının da destekleyeceÄŸini" söyleyerek darbe giriÅŸimine kimlerin destek verdiÄŸini sordu.

Daha sonra düğünü terk eden Alpay'ın okul dekanı şüpheli Ahmet Gümüş ile birlikte darbe faaliyetlerinin hava unsurlarının komuta, takip ve kontrol ettiği, ilerleyen süreçte saat.04.00 sıralarında darbe girişiminin başarısız olacağını anlaması üzerine darbe girişiminin mağduru mizanseni yaparak kendisine kelepçe taktırmak suretiyle MAK timleriyle birlikte sabah saatlerinde Ankara'daki Akıncı Üssü'ne gittiği, bu şekilde darbeciler tarafından rehin alınmış görüntüsü vermeye çalıştığı, bu yerden ayrılırken de karargâh binasının kameralarını söktürme talimatı verdiği belirlendi.

SUÄ°KAST TÄ°MÄ°NE DE DESTEK VERMÄ°Åž

Alpay'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast faaliyetinden sorumlu ekipte yer alan Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile de darbe gecesi irtibatlı olduğu ve suikast timine ait helikopterlere yakıt temin edilmesi konusunda görüşmeler yaptıkları belirlendi. Generallerin bulunduğu Moda'daki düğünü basan ekibin komutanı Üsteğmen Fatih Özcan da ifadesinde Moda'dan aldıkları Hava Harp Okulu Komutam Fethi Alpay'ı Hava Harp Okuluna bıraktıklarını anlattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.