Sosyal Medya

Güncel

Times: Türkiye'nin yaptığı taktik mi, gerçek mi?

İngiliz Times gazetesi, Türkiye'nin Rusya'yla S-400 pazarlığına oturmasının bir taktik, ya da NATO'ya bağlılığı azaltmak için bir hamle olabileceğini yazdı.



Rusya ve Türkiye arasındaki S-400 füzeleri görüşmelerine yer veren İngiliz Times gazetesi, bu görüşmelerin Türkiye'nin NATO'ya olan bağlılığını azaltmak istemesinin işareti ya da bir pazarlık taktiği olabileceğini yazdı.

Times gazetesinde yayınlanan Richard Spencer imzalı yazıda, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın, Türkiye'nin kendini korumanın kalıcı bir yolunu bulması gerektiğini, S-400 füzelerinin de kalıcı bir çözüm olabileceği yönündeki açıklamasına yer verildi.

"TAKTİK Mİ, NATO'YA BAĞLILIĞI AZALTMA İSTEĞİ Mİ?"

Işık'ın açıklamalarının, Patriot füzelerinin yerini alması için geliştirilen MEADS füzelerinin üreticileri ABD, Alman ve İtalyanlara yönelik bir pazarlık taktiği olabileceği savunulan yazıda, Türkiye'nin savunma sistemleri konusunda Rusya'yla görüşmesinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkesinin NATO'ya olan bağlılığını azaltmak istediğine dair bir işaret de olabileceği belirtildi.

RUS TARAFI "FÄ°NANSAL KONULARI KONUÅžUYORUZ" DEMÄ°ÅžTÄ°

Rus devlet savunma sanayi ÅŸirketi Roctec'in CEO'su Sergey Çemezov, Türk tarafının S-400 füzeleri konusunda kendileriyle görüştüğünü söylemiÅŸti. Çemezov görüşmelerin hangi aÅŸamada olduÄŸuna iliÅŸkin bir soru karşısındaysa ‘finansal konuları' tartışmaya baÅŸladıklarını kaydetmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.