Sosyal Medya

Güncel

Kuzey Kore Lideri Kim Jong'un kardeşini şakayla öldürmüş!

Endonezyalı büyükelçilik yetkilileri Malezya'da Kuzey Kore lideri Kim Jong un'un üvey ağabeyi Kim Jong nam'ı öldüren şüphelilerden Endozneyalı Siti Aisyah ile görüştü. Aisyah yetkililere kendisine 'bebek yağı ile şaka yapması için 90 dolar' ödendiğini söyledi.



Kim Jong nam'a 13 Şubat'ta Kuala Lumpur havalimanında suikast düzenleyen 2 kadından biri olan Aisyah, kendisine bir TV şovunda bebek yağıne benzeyen bir sıvıyla şaka yapması için Japon ya da Koreliye benzeyen kişilerce 90 dolar ödendiğini öne sürdü.

 

Malezyalı yekililer Kim Jong nam'a suikastte kullanılan zehirli kimyasalın VX-sinir ajanı olarak bilinen sinir gazı olduÄŸunu açıklamış ve sadece birkaç damlasının bir insanı dakikalar içinde öldürebileceÄŸini vurgulamıştı.

Bu silah Birleşmiş Milletler tarafından 'kitle imha silahı' listesinde bulunuyor.

'BEBEK YAÄžI DENMÄ°Åž'

30 dakikalık görüşmenin ardından Endonezya Malezya Büyükelçisi'nin yardımcısı Andreano Erwin açıklamasında "O sadece birilerinin kendisinden bu eylemi yapmasının istendiğini söyledi. Japon ya da Koreli gibi gözüken kişilerin bunu istediğini söyledi. İfadesine göre bunun için ona 90 dolar ödenmiş. Kendisine bir yağın, bebek yağının verildiğini söyledi" dedi.

Suikasti gerçekleştiren diğer kadın olan Vietnamlı Doan Thi Huong da Vietnamlı yetkililer ile görüştürüldü ancak bu görüşme hakkında açıklama yapılmadı.

Güney Kore suikastten Kuzey Kore yönetimini sorumlu tutuyor ancak Pyongyang yönetimi bu iddiayı kabul etmiyor.

Malezyalı yetkililer 2 kadının yanı sıra suikastle baÄŸlantılı olduÄŸunu belirttikleri bir Kuzey Koreliyi gözaltına almış, biri diplomat olmak üzere 8  Kuzey Koreli şüpheliyi de aradıklarını açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.