Sosyal Medya

Güncel

'Pişmanlık duymamaları, insan olmadıklarını gösterir'

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'nde şehit düşen 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın ailesi, yargılanan sanıkların pişman olmadıkları yönünde savunma vermelerine tepkili.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖdarbe giriÅŸimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen saldırıda ÅŸehit olan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın babası, soruÅŸturmalar kapsamında yargılanan sanıkların savunmalarında piÅŸmanlık duymamalarına ve "suçsuz olduklarını" ileri sürmelerine tepki gösterdi.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen hava saldırısında şehit düşen Ufuk Baysan'ın babası Ramazan Baysan, kalkışmada bulunan bazı hainlerin yargılanmaya başladığını ve verdikleri ifadelerde de "Pişman değilim" gibi sözler sarf ettiklerini anımsattı.

"Bana göre teşebbüs edenleri çok ama çok inandırmışlar ya da insanlıktan çıkmış bunlar." diyen şehit babası, "Yapılan iş ortada. Bu kadar insanı öldürdüler, bu kadar insanı mağdur ettiler, ülkenin huzurunu kaçırdılar, düzenini bozmaya çalıştılar. Şimdi, 'Ben hala pişman değilim.' diyorlar. Bu nasıl bir anlayış, nasıl bir insanlıktır?" diye konuştu.

Örgütün amacının ne olduÄŸunu hala çözemediÄŸini dile getiren Baysan, "Bu ülkede doÄŸup büyümüş, bu ülkede çoluk çocuÄŸunu geçindiren bir insanım. 'Ben FETÖ'cüyüm, ben bilmem neyim.' demek doÄŸru deÄŸil. Bu, bana göre doÄŸup büyüdüğü ülkeye ihanettir. Söyleyecek baÅŸka bir ÅŸey de bulamıyorum." ifadesini kullandı. 

Sanıkların bazılarının pişman olmadıkları yönünde açıklama yapmasına değinen şehit babası, şunları kaydetti:

"Birkaçının 'Pişman değilim.' şeklinde ifade kullandıklarını televizyondan öğrendim. Pişman olmamaları, insan olmadıklarını gösterir. Yapılan iş ortada. Bu kadar insanı öldürdüler, bu kadar insanı mağdur ettiler, ülkenin huzurunu kaçırdılar, düzenini bozmaya çalıştılar. Şimdi, 'Ben hala pişman değilim.' diyorlar. Bu nasıl bir anlayış, nasıl bir insanlıktır?"

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.