Sosyal Medya

EÄŸitim

Tunus'ta "seçmeli Türkçe derslerine devam" kararı

Tunus Eğitim Bakanlığı geçen yıl kademeli olarak kaldırılmasına karar verdiği liselerde seçmeli Türkçe dersini yeniden öğretim programına aldı



Tunus Eğitim Bakanlığının seçmeli Türkçe dersini önümüzdeki yıldan itibaren yeniden lise müfredatına dahil ettiği bildirildi.

Bakanlıktan yayımlanan genelgede, "Tunus ile Türkiye arasında eğitim alanındaki işbirliği çerçevesinde Türkçenin 2017-2018 eğitim yılından itibaren yeniden lise üçüncü sınıf seçmeli yabancı dil dersleri müfredatına alınmasına karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Genelgede ayrıca "Türkçe dersinin tercih edilmesi ve farkındalık yaratmak için Türk tarafıyla koordineli kampanyalar yürütülmesi" yönünde talimat verilmesi dikkati çekti.

Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu gelişmeyi doğrularken bu kararın alınması için büyük gayret gösterdiklerini belirtti.

Büyükelçi Doğan, "Eğitim Bakanlığı ile yoğun görüşmeler yaptık. Tunus Eğitim Bakanı ile üç kez görüştük. Sonunda kabul ettiler. Önümüzdeki yıllarda daha da güzel gelişmeler olacak." dedi.

TUNUS'TA 2012'DEN BERİ TÜRKÇE ÖĞRETİLİYOR

Tunus Eğitim Bakanlığı, "yeterli ilgi olmadığı" gerekçesiyle liselerdeki Türkçe öğretimini geçen yıl kademeli olarak kaldırma kararı almıştı. Buna göre, öncelikle 2016-2017 eğitim yılından itibaren lise üçüncü sınıfların seçmeli ders programından Türkçe çıkarılmıştı. Lise 4'te ise bu yıl son kez Türkçe dersi verileceği açıklanmıştı.

Lise eğitiminin 4 yıl olduğu Tunus'ta Türkçe dersleri ilk kez 2012-2013 öğretim yılında seçmeli olarak lise üç ve dördüncü sınıflarda okutulmaya başlanmıştı.

Halihazırda Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen 11 Türkçe öğretmeni başkent Tunus ve çevre illerdeki liselerde Türkçe dersleri veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.