Sosyal Medya

Güncel

Metin Feyzioğlu'ndan ilginç eyalet çıkışı

Feyzioğlu, Başkanlığın Türkiye'ye eyalet sistemini getireceğini savundu.



Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

FeyzioÄŸlu, sistemin Türkiye'ye eyalet sistemini getireceÄŸini iddia etti.

"Başkan bir gecede Türkiye'nin belli bir bölgesinde veya tamamında eyaletler kurabilir." dedi.

Metin Feyzioğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Çok önemli bir konu var: Başkana tek başına yeni ‘bölgesel yapılar kurma' yetkisi tanınıyor. Başkan ‘şu illeri birleştirdim, bölge birliği kurdum' derse, eyalet benzeri bir yapıyı kurmuş olur.

"EYALET KURABÄ°LÄ°R"

Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartına koyduğumuz çekinceleri, başkan kendi başına kaldırabilir. Bu çekinceler kaldırılırsa iller veya kurulacak olursa bölge birlikleri kendi polis teşkilatlarını, eğitim bakanlıklarını oluşturabilirler. Dolayısıyla başkan bir gecede Türkiye'nin belli bir bölgesinde veya tamamında eyaletler kurabilir.

Şimdi buna bir uluslararası hukuk bilgisini de ekleyelim: Adalet gücüyle parlamento bir kişiye bağlanırsa, böyle bir ülkeden toprak koparmak isteyen bölücü örgütler, dünyada ‘ulusal kurtuluş hareketi' olarak tanınır. Saddam döneminin Irak'ını, Kaddafi döneminin Libya'sını, Suriye'yi hatırlayalım. Bu durumda, söz konusu örgütler dünyada rahatça ve açıktan para, istihbarat, silah ve cephane desteği alırlar, diplomatik temsilcilikler açmaya başlarlar."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.