Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türkiye için öncelik Menbiç mi Rakka mı?

Fikri Işık, '' Münbiç'ten PKK/PYD unsurlarının çekilmesi konusunda ABD'nin Türkiye'ye taahhüdü var. Eğer ABD bunu yapmazsa Türkiye operasyonu mutlaka değerlendirecektir'' dedi.



Milli Savunma Bakanı Işık, ''Münbiç ve Rakka birbirinin alternatifi deÄŸil. Münbiç'ten PKK/PYD unsurlarının çekilmesi konusunda ABD'nin Türkiye'ye taahhüdü var. EÄŸer ABD bunu yapmazsa Türkiye operasyonu mutlaka deÄŸerlendirecektir'' dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, gündeme dair açıklamalarda bulundu. NTV canlı yayınında Deniz KilislioÄŸlu’nun sorularını cevaplayan Işık ÅŸunları söyledi:

EL BAB'DA SON DURUM NEDÄ°R?

Sayın Genelkurmay Başkanımızın açıkladığı kuşatma operasyonu bitti, içerideki temizliğin biraz zaman alacağını hepimiz biliyoruz. Kuşatma tamamen sağlandı. İçeride lokal olarak mahalle mahalle temizlik harekatı yapılıyor. İçerdeki DAEŞ'linin 100'ün altında olduğunu tahmin ediyoruz. Temizlik harekatı evlerin kontrol edilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Süre vermek kolay olmaz doğru da olmaz.

TÃœRKÄ°YE İÇİN ÖNCELÄ°K MENBİÇ MÄ° RAKKA MI? 

Menbiç ve Rakka birbirinin alternatifi deÄŸil. Münbiç'teki PKK/PYD varlığı sonlandırılmalı. Münbiç'ten PKK/PYD unsurlarının çekilmesi konusunda ABD'nin Türkiye'ye taahhüdü var. EÄŸer ABD bunu yapmazsa Türkiye operasyonu mutlaka deÄŸerlendirecektir. Rakka operasyonunu da etkileyecek bir konu bu. 

"ONLAR İSİM DEĞİŞTİRMEYİ ÇOK SEVERLER"

Orada bir tek PKK PYD unsurunun kalmaması konusunda ABD’nin taahhüdü var. Suriye Demokratik Güçleri tamamen PYD’nin kontrolünde bir yapıdır. onlar isim deÄŸiÅŸtirmeyi çok severler. Yapı aynı yapıdır.

Türkiye olarak önerimiz, gelin Rakka’da sorunu kalıcı olarak çözecek doÄŸru aktörlerle bunu yapalım. ABD’nin yeni yönetiminin Türkiye’yi daha fazla bir ilgiyle dinlediÄŸini görüyoruz.

"TÜRK ASKERİNE ÇOK FAZLA İHTİYAÇ OLACAĞINI ZANNETMİYORUZ"

Obama yönetimine göre Türkiye ile daha benzer yaklaşımları var. Bu, “her konuda anlaÅŸtık” anlamına gelmiyor ama eski yönetime göre yeni yönetimin bölgeye bakışı Türkiye’ye daha yakın bakış. Rakka operasyonunda Türk askerine çok fazla ihtiyaç olacağını zannetmiyoruz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.