Sosyal Medya

YaÅŸam

Yüksek Hızlı Tren Akdeniz'e de gelecek

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Artık milyonlara varan insanımız yüksek hızlı trenle (YHT) yolculuk yapar hale geldi. Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kocaeli, İstanbul'u birbirine bağladık ama bununla yetinmeyeceğiz." dedi.



Arslan, Eskişehir Valisi Azmi Çelik'i ziyaretinde yaptığı konuşmada, coğrafi konumu nedeniyle Türkiye'nin kıtalar arası bir köprü konumunda olduğunu belirterek, bu kentin de Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olduğunu bildirdi.

AK Parti hükümetleri ile Türkiye'yi YHT trenle, otoyollarla ve havacılıkla buluşturur hale getirdiklerini vurgulayan Arslan, şunları ifade etti:

"Bu konuda EskiÅŸehir gerçekten önemli bir kavÅŸak noktası. DoÄŸu, batı aksında önemli bir kavÅŸak noktasında. Ama artık bununla da yetinmiyoruz, kuzey, güney aksında da önemli bir kavÅŸak haline gelsin istiyoruz. Gerek hükümetler, gerek bakanlık olarak bunun hakkını vermeye çalışıyoruz. Memnuniyetle görüyoruz ki EskiÅŸehir artık bu anlamda bu hakkını verildiÄŸi il. Artık milyonlara varan insanımız YHT ile yolculuk yapar hale geldi. Ankara, EskiÅŸehir, Bilecik, Kocaeli, Ä°stanbul’u birbirine baÄŸladık ama bununla yetinmeyeceÄŸiz. EskiÅŸehir’in Afyonkarahisar üzerinden Antalya’ya baÄŸlanması yani Akdeniz’e baÄŸlanması da YHT anlamında önemsediÄŸimiz bir koridor güzergahı olacak. Ä°nÅŸallah onun da gereÄŸini yapacağız. EskiÅŸehir artık etrafındaki bütün illerle, bölünmüş yollarla baÄŸlanmış durumda. Ancak birkaç tane daha talebi var onu da biliyoruz. Yine il içi trafiÄŸi düşünürseniz, hiçbir il yok ki 18 tane kavÅŸak olsun. Merkezi hükümet tarafından, bakanlık tarafından 18 önemli kavÅŸak yapılmış olsun. Bunun 14’ünü bitirmiÅŸ durumdayız. Birini 1 Nisan’da bitiriyoruz, bir diÄŸerini 31  Haziran’da, en son ikisinin de çalışmaları devam ediyor. Ä°nÅŸallah onların da ihalelerini yaparak 2018’de bitirir hale geleceÄŸiz."

- "SARICAKAYA YOLU Ä°HALESÄ° YAPILDI" 

Bakan Arslan, Sarıcakaya yolunun önemli güzergahlardan biri olduÄŸunu da iÅŸaret ederek, "Ä°lçede bildiÄŸim kadarıyla termal turizm de var. Oranın da ihalesini yaptık, iÅŸine baÅŸladık. Yaklaşık 25 kilometrelik kısmı bölünmüş yol olacak, hepsi sıcak asfalt olacak, onun da sürecini baÅŸlattık. Ortalama 55 milyonluk bir iÅŸti. Orası ayrıca Göynük üzerinden Bolu’ya baÄŸlanacak. Göynük gibi bir turizm merkezinin EskiÅŸehir gibi önemli bir merkeze baÄŸlanabilmesi ve oradan Bolu’ya baÄŸlanması çok önemsediÄŸimiz bir koridordu. O koridoru da ağımıza alacağız, onun da gereÄŸini yapacağız." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Bugün bu müjdeyi de buradan ilave etmiş olalım. Yine bakanlık olarak bizim önemsediğimiz Eskişehir için önemli olan Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş (TÜLOMSAŞ) fabrikamız durmuyor." diyen Arslan, şunları kaydetti:

"Gerçekten kalkınan, hızlanan ülkeye paralel TÃœLOMSAÅž da çok hızlı ÅŸekilde kendini geliÅŸtiriyor. Bugün TÃœLOMSAÅž’ı da ziyaret edeceÄŸiz. Orada da çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Elbette ki ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor çok önemli bir karar aÅŸamasındayız. Ve bu karar aÅŸamasında bugün teÅŸkilattan arkadaÅŸlarla buluÅŸacağız, Hasbıhal edeceÄŸiz. Neyi hedeflediÄŸimizi, bu konuda nasıl bir yol izleyeceÄŸimizi arkadaÅŸlarla istiÅŸare edeceÄŸiz. Ben de EskiÅŸehir’de olmaktan gerçekten ulaşılan, eriÅŸilen ülkemiz anlamında EskiÅŸehir'imizin de her alanıyla, ulaşılır, eriÅŸilir, olarak görmekten duyduÄŸum memnuniyeti ifade etmek isterim. Sayın cumhurbaÅŸkanımıza, baÅŸbakanımıza bu yolda bu çalışmalarda verdikleri desteklerden dolayı müteÅŸekkir olduÄŸumuzu, hükümetlerimize de hakeza müteÅŸekkir olduÄŸumuzu bugünde o izden gitmek adına bu çalışmaları yaptığımızı bir kere daha vurgulamak isterim."

Bakan Arslan, daha sonra AK Parti Ä°l BaÅŸkanlığı'nı ziyaret etti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.