Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak'ta roketatarlar toplanıyor

İbadi, ülke genelinde roketatar ve havanların toplanması için geniş çaplı arama çalışması yapılmasını istedi



Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin, bakent Bağdat başta olmak üzere ülke genelinde roketatar ve havanların toplanması için geniş çaplı arama çalışmalarının başlatılması talimatı verdiği bildirildi.

BaÅŸbakanlık basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Ä°badi baÅŸkanlığında gerçekleÅŸtirilen Bakanlar Kurulu güvenlik toplantısında, dün BaÄŸdat'ta yaÅŸanan olayların yanı sıra güvenlik güçlerinin Ninova vilayetinde terör örgütü DEAÅž'a karşı yürüttüğü operasyonların ele alındığı belirtildi.

Toplantıda, gösterilerin yasalara uygun şekilde belirlenen yerlerde yapılması, buralara provakatörlerin sızmasının engellenmesi ve Başbakan İbadi tarafından oluşturulan soruşturma komitesinin hızlıca çalışmalarına başlamasına dikkat çekildiği aktarıldı.

Iraklıların ellerindeki roketatar ve havanları teslim etmeleri için 10 gün süreleri olduÄŸu, bu süre zarfında teslim etmeyenler hakkında yasal iÅŸlemlerin baÅŸlatılacağı kaydedilen açıklamada, "Ayrıca BaÄŸdat Operasyonlar Birimine, ortak operasyonlar güçleriyle koordineli olarak emniyet güçlerine ait cephanelik ve silahlar hariç, roketatar ve havanlar ile bu çaptaki araç gereçlerin tümüne el koymak üzere Irak'ın tüm kentlerinde yoÄŸun ve geniÅŸ çaplı arama çalışmaları baÅŸlatma talimatı verildi." denildi.

Iraklılar yasalarına göre Ä°Ã§iÅŸleri Bakanlığından ruhsat alarak hafif silahlara sahip olabiliyor ancak Iraklı aÅŸiretler, roketatar ve havan bile elde edebiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.