Sosyal Medya

Dünya

Azeri vekil: 'Türkiye'ye harekette bulunan karşısında bizi bulur'

AKPM Üyesi ve Azerbaycan Milletvekili Paşayeva, "İster içeride ister dışarıda kim Türkiye karşıtı bir harekette bulunursa bizi karşısında bulur." dedi



Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Ãœyesi ve Azerbaycan Milletvekili Ganire PaÅŸayeva, ülkesinin her zaman Türkiye'nin yanında olduÄŸunu söyledi.
 
Ganire Paşayeva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azerbaycan-Türkiye ilişkileri ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi.

Ä°STER İÇERÄ°DE Ä°STER DIÅžARIDA... KARÅžISINDA BÄ°ZÄ° BULURLAR 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe giriÅŸiminin hemen ardından Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev'in bir açıklama yaptığını hatırlatan PaÅŸayeva, "O talihsiz ve korkunç gece CumhurbaÅŸkanımız Sayın Aliyev bu konuda net bir cevap vermiÅŸti. CumhurbaÅŸkanımız, 'Türkiye'nin gücü bizim gücümüzdür. Türkiye güçlenirse Azerbaycan da güçlenir' demiÅŸti. Ben de her zaman ÅŸunu söylerim; Türkiye'nin parmağına atılan taÅŸ bizim başımıza deÄŸer. Dolayısıyla ister içeride ister dışarıda kim Türkiye karşıtı bir harekette bulunursa bizi karşısında bulur." dedi.
 
Bazı dış güçlerin zayıf ve yönetilir bir Türkiye istediklerini, bunu baÅŸaramadıkları için Türkiye'yi hedef aldıklarını dile getiren PaÅŸayeva "Maalesef bugünlerde Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen, Türkiye'yi zayıflatmaya çalışan bir takım dış güçler Türkiye'nin kalkınıp büyümesi yerine bölünüp parçalanmasını arzu ediyorlar. Avrupa ve Amerika'da bulunan bu dış güçlerin yüzde 90'ı Türkiye'nin güçlenmesini istemiyor. Çünkü yönetebildikleri bir Türkiye istiyorlar. Bunu baÅŸaramadıkları için ÅŸimdi bu güçler birlik olmuÅŸ hep beraber bölmeye, parçalamaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.
 
Türk diasporasına seslenen PaÅŸayeva, "Türk devletleri olarak dışarıdaki Türk toplumlarını yani Türk diasporasını da içine alan bir birlik oluÅŸturmak zorundayız. EÄŸer bir takım güçler hedefe Türkiye'yi koymuÅŸsa biz dünyanın her tarafındaki Türk toplulukları olarak Türkiye'nin yanında durmak, Türkiye’yi desteklemek ve korumak zorundayız ve Türk birliÄŸini bozmaya, parçalamaya çalışan bu güçlere gücümüzü göstermek zorundayız. Nasıl Ä°stiklal Savaşı'nda Çanakkale'de birlik olduk ve bizi yenemediyseler, yine aynı ruhla birlik olacağız ve yine yenemeyecekler" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
"TÃœRKÄ°YE'NÄ°N GÃœCÃœ Ä°SLAM DÃœNYASININ DA GÃœCÃœ"
 
Paşayeva, dış güçlerin Türkiye'yi hedefe koyduğu bir dönemde İslam dünyasının da tarafını belirlemesi gerektiğini vurgulayarak, "Şunu çok açık bir şekilde gittiğim her yerde söylüyorum. Türkiye bölünürse İslam dünyası da bölünür. Türkiye'nin gücü İslam dünyasının da gücüdür. İslam dünyasındaki ülkeler de artık bunu anlamak ve ona göre bu dış güçlere karşı durmak ve Türkiye'yi korumak zorundadır." dedi.
 
"TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ BÖLGEYE BARIŞ GETİRİR"
 
Türkiye-Rusya iliÅŸkilerinin normalleÅŸmesinin bölge için hayati öneme haiz olduÄŸunu belirten PaÅŸayeva, bu ortaklığın Suriye'ye barış getireceÄŸini konusunda da umutlu olduÄŸunu söyledi. PaÅŸayeva, şöyle konuÅŸtu:
 
"Türkiye - Rusya iliÅŸkilerinin yolunda gitmesi bölgenin yararınadır. Ä°ki ülke arasındaki gerginlik hem bölge için hem de her iki ülkenin çıkarları açısından da çok tehlikeli. Ayrıca Türkiye-Rusya iliÅŸkilerinin yolunda gitmesi Kafkasya için de çok önemli. Özellikle Türkiye ile Rusya iliÅŸkilerinin yeniden normalleÅŸmesi Suriye açısından oldukça önemli bir adım oldu. Çünkü iki ülke, Suriye’deki krizi çözmek için önemli karar vericiler. Biz biliyoruz ki Suriye’de çok sayıda oyuncu ve bu oyuncuların bu ülkede yapmak istedikleri projeler var ama umuyorum ki Türkiye- Rusya arasındaki bu normalleÅŸme bir an önce Suriye’de barışın gelmesini saÄŸlar."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.