Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Türkiye ve İran halkları rakip değil dost halklardır'

İran'ı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, "Sözde değil özde dostluk istiyoruz. Türkiye ve İran halkları iki rakip halk değil dost halklardır." dedi



Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Türkiye ve İran halklarının iki rakip halk değil dost halklar olduğunu belirterek, sözde değil özde dostluk istediklerini söyledi.

İran'ın başkenti Tahran'da ülkenin resmi haber ajansını (İRNA) ziyaret eden Yayman, İRNA Genel Müdürü Muhammed Huddadi ile bir araya geldi.

"TÜRKİYE VE İRAN HALKLARI İKİ RAKİP HALK DEĞİL DOST HALKLARDIR"

Yayman, burada yaptığı açıklamada, iki ülke arasında pozitif gündem ve haberlere ihtiyaç olduğunu belirterek, ilişkilerin gelişmesinde iki ülke medyasına çok iş düştüğünü söyledi. Hüseyin Yayman, "Sözde değil özde dostluk istiyoruz. Türkiye ve İran halkları iki rakip halk değil dost halklardır. Bunu dile getirecek olanlar, aydınlar, akademisyenler, entelektüeller ve haber ajanslarıdır." dedi.

Ä°RNA Genel Müdürü Huddadi de iki ülke arasındaki yakınlığın önemine deÄŸindi. Huddadi, "Ä°ran-Türkiye yakınlığı karşı çıkılamaz bir kaderdir. Kültür ve geleneÄŸimiz hatta simalarımız dahi birbirlerine benziyor. Türkiye’ye gittiÄŸimde kendimi yabancı hissetmiyorum." ifadelerini kullandı.

İki ülke halklarının arasında samimi bir dostluğun bulunduğunun altını çizen Huddadi, "Böyle bir his bizim ile başka ülke arasında yoktur. İki ülke ilişkilerinin iyi olması üçüncü ülkeleri rahatsız etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı (AA) ile kurdukları yakın ilişkilere işaret eden Huddadi, "AA ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Haber ajansları arasındaki yakın irtibat iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

 

Yayman, ikili görüşmenin ardından İRNA'nın haber servislerini ziyaret ederek muhabirlerle sohbet etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.