Sosyal Medya

Dünya

Batı tetiği Müslüman çekmedikçe katliama terör demiyor

Kanada’nın Quebec kentinde bir camiye yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıyla ilgili olarak Fransız asıllı Kanadalı bir zanlının tutuklandığı açıklandı. Tutuklanan Alexandre Bissonnette isimli öğrencinin, saldırıda hayatını kaybeden 6 kişi için toplam 6 kez birinci derece cinayetle suçlandığı bildirildi. 27 yaşındaki Bissonnette, yaralı durumdaki 5 kişi için de ayrı ayrı cinayete teşebbüsle suçlanıyor. Davayı soruşturan savcı, saldorganın neden terörle suçlanmadığı sorusuna “Kanıtlara göre hareket ediyoruz” karşılığını verdi. BBC’nin haberinde, silahlı saldırıya hedef olan İslam Merkezi’nde akşam namaz için toplanmış yaklaşık 50’ye yakın kişi bulunduğu ifade edildi.



Olay sonrası “şüpheli olarak” gözaltına alınan Fas kökenli bir kiÅŸinin ise tanık olarak deÄŸerlendirilmeye baÅŸlandığı açıklandı. Saldırının tek zanlısı konumundaki Alexandre Bissonnette’in olay sonrası Quebec’in biraz dışındaki bir bölgede aracının içinde gözaltına alındığı öğrenildi. Bissonnette’in polisi arayarak “iÅŸbirliÄŸi” yapmak istediÄŸini söylediÄŸi de bildirildi. CBS televizyonunda yer alan habere göre, 27 yaşındaki Bissonnette, saldırının gerçekleÅŸtiÄŸi camiye 3 kilometre uzaklıkta bulunan Laval Ãœniversitesinde siyaset bilimi ve antropoloji öğrenimi görüyordu.
 
Quebec emniyeti saldırıda hayatını kaybedenler arasında, Laval Ãœniversitesi’nde profesör olan 60 yaşındaki Khaled Belkacemi’nin de bulunduÄŸunu açıklamıştı. Kanada medyası, zanlı Bissonnette’in, ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın ve Fransız Ulusal Cephesi lideri Marine Le Pen’in sosyal medya hesaplarını beÄŸendiÄŸini de duyurdu. “Mülteciler HoÅŸgeldiniz” isimli bir kuruluÅŸta çalışan Francois Deschamps isimli yetkili, Alexandre Bissonnette’in aşırı saÄŸ görüşleri ile tanındığını açıkladı.
 
NAMAZ KILARKEN SIRTLARINDAN VURULDULAR
 
“Quebec Büyük Camii” olarak da bilinen merkeze gerçekleÅŸen saldırıda kurbanların sırtlarından vurulduÄŸu açıklandı. Ä°slam merkezinin baÅŸkan yardımcısı Mohamed Labidi, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu bizim için çok büyük bir trajedi. Tarif edemeyeceÄŸimiz denli üzgünüz” dedi. Labidi, güvenliÄŸin kendileri için hep büyük bir endiÅŸe kaynağı olduÄŸunu ifade ederek, “Ancak hazırlıksız yakalandık” dedi. Kanada BaÅŸbakanı ve Justin Trudeau ve Quebec Eyaleti BaÅŸbakanı Philippe Couillard olayı bir “terör saldırısı” olarak niteledi. Trudeau, parlamentoda yaptığı konuÅŸmada kurbanların yalnızca baÄŸlı oldukları din nedeni ile hedef alındıklarını açıkladı. Kanada BaÅŸbakanı, ülkede bulunan yaklaşık bir milyon Müslüman’a hitaben de “36 milyon kalp sizinkiler gibi kırık. Size deÄŸer verdiÄŸimizi bilin” dedi. Öte yandan Beyaz Saray’dan komÅŸu ülke Kanada’da yaÅŸanan silahlı saldırı ile ilgili kınama açıklaması geldi. Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer, saldırıyı en güçlü ÅŸekilde kınadılarını ifade ederek, yaÅŸanan olayın, “ABD BaÅŸkanı Trump’ın politikalarının neden gerekli olduÄŸuna” da iyi bir örnek olduÄŸunu açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.