Sosyal Medya

Dünya

Çin: ABD ile savaş ihtimali artık bir gerçek

CNN'in geçtiği habere göre Çinli bir üst düzey askeri yetkili, ABD ile Çİn arasında olası bri savaş ihtimali bulunduğunu söyledi.



Çin'in önde gelen gazetelerinden South China Morning Post'tan aktarılan haberdeSavunma Seferberliği Komisyonu'ndan bir üst düzey yetkilinin açıklamalarına yer verildi.

Buna göre yetkili "Trump'ın baÅŸkanlık döneminde çıkabilecek bir savaÅŸ” ihtimalinin artık "bir slogan deÄŸil, gerçeklik haline geldiÄŸi" belirtti.

ÇİN DENİZİ İÇİN ÇAĞRI

Yetkili ayrıca, gergin günler geçiren Güney ve DoÄŸu Çin Denizi'nde askeri konuÅŸlandırmalar yapılması ve bir diÄŸer bölgesel sıcak nokta olan Kore Yarımadası'nı korumak için bir füze savunma sistemi geliÅŸtirilmesi çaÄŸrısında bulundu.

Yetkili, ABD'nin Asya-Pasifik bölgesindeki stratejisini de gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

TRUMP'IN "ÇİN" TUTUMU

Donald Trump ve yönetimde bulunan ekibi Çin'e karşı sert bir politika geliÅŸtiriyor. 45. BaÅŸkan'ın koltuÄŸa oturmasının ardındann ABD ve Çin arasında 1960'dan beri geçerli olan “Tek Çin” politikasını göz ardı ederek, statüsü tartışmalı olan özerk Tayvan Bölgesi yönetimiyle iletiÅŸime geçmesi ülkeler arasındaki krizi artırdı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.