Sosyal Medya

Güncel

Ankara Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu taşındı

Ankara Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığına bağlı Eğitim ve Destek Taburu, Şereflikoçhisar ilçesine taşındı



Başkent'in Etimesgut ilçesindeki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığına bağlı Eğitim ve Destek Taburu Şereflikoçhisar'a taşındı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri birliklerin il dışına taşınması çalışmaları kapsamında, Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığına bağlı Eğitim ve Destek Taburu da Şereflikoçhisar ilçesindeki Kara Kuvvetleri Tatbikat Merkez Komutanlığı bünyesine alındı.

Taburun Şereflikoçhisar'a taşınmasıyla çeşitli rütbelerde 160 askeri personel de ilçeye geldi.

Åžereflikoçhisar Belediye BaÅŸkanı Ferda Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara Etimesgut’ta bulunan Zırhlı Birliklerin taşınması çalışmaları kapsamında ilçeye 100 rütbeli ve 60 askerden oluÅŸan EÄŸitim ve Destek Taburu'nun geldiÄŸini belirtti.

Geçen yıl AÄŸustos ayı içerisinde ilçeye tank ve zırhlı personel taşıyıcıları sevk edilmiÅŸ, Etimesgut’taki Zırhlı Birliklerin bir kısmı da Åžereflikoçhisar'daki Kara Kuvvetleri Tatbikat Merkez Komutanlığı'na aktarılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.