Sosyal Medya

Güncel

Twitter'dan Trump'a kıyak tepki çekti!

ABD Başkanı Donald Trump, cuma günü yemin ederek görevine başlamasının ardından sadece Beyaz Sarayı değil başkanların kullandığı resmi Twitter hesabı ‘POTUS'u (ABD Başkanı anlamına gelen President of United States'in kısaltması) da teslim aldı.



Eski ABD BaÅŸkanı Barack Obama'nın görev süresi boyunca bu hesaptan yaptığı paylaşımlarsa ‘44. ABD BaÅŸkanı' anlamına gelen POTUS44 hesabına taşındı.
 
Twitter yönetimi bu geçiş sürecini, Obama döneminde POTUS hesabını takip eden kullanıcıların otomatik olarak hem POTUS hem de POTUS44 hesapları takip etmesini sağlayacak şekilde planlamıştı. Ancak işler pek de planlandığı gibi gitmedi.
 
Trump'ın attığı tweetleri görmek istemeyen çok sayıda insan POTUS hesabını takibi bırakmış olmasına karşın bu hesaptan yapılan paylaşımları görmeye devam ediyordu. Ãœstelik bu durum, ‘devir teslim' yapılan first lady'lerin kullandığı FLOTUS (ABD First Ladysi anlamına gelen First Lady of United States'in kısaltması), baÅŸkan yardımcılarının kullandığı VP (‘Vice President'ın kısaltması) ve Beyaz Saray'ın WhiteHouse hesapları için de geçerliydi.
 
Twitter kullanıcılarının şikayetleri attıkları tweetlerle de sınırlı kalmadı. Çok sayıda insan Twitter'ın kendi şikayet bildirim sistemine de bu konuyla ilgili bildirimde bulundu. Gelen şikayetlere yanıtsa en birinci el, Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'den geldi.
 
Gelen şikayetleri değerlendirdiklerini belirten Dorsey, POTUS44 hesabını takibe alan bazı kullanıcılar için yanlışlıkla POTUS hesabının da takibe alındığını ve daha önce POTUS hesabını takibi bırakan bazı kullanıcıları için yanlışlıkla şimdi takibe alın seçildiğini belirtti.
 
Bu durumda olan yaklaşık 560 bin kişi olduğunu aktaran Dorsey, "Bu bir hataydı, sorumluluk bize ait, özür dileriz. Bahane uydurmayacağız" mesajını paylaştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.