Sosyal Medya

Güncel

Kızıyla yolculuk yapmak isteyen babaya 'İslama aykırı' denilerek bilet verilmedi iddiası

Kocaeli Gebze Hızlı Tren İstasyonu'nda Ankara'dan 9 yaşındaki kızını alıp İstanbul'a getirmek için bilet almak isteyen Fatih Tuna Erciyas'a gişedeki bilet satış görevlisi 'Bayan erkeğin yanına oturamaz' diyerek karşı çıktı. Erciyas, gişe görevlisinin 'İslam dini bunu kabul etmiyor' dediğini öne sürdü.



Kızıyla birlikte yolculuk yapmak isteyen Fatih Tuna Erciyas, bilet almak için Gebze Hızlı Tren İstasyonu'na geldi.

Bilet satış giÅŸesindeki görevli Erciyas'a ‘Bayan, erkeÄŸin yanına oturamaz' diyerek kızının 'erkek' olarak kayıt edilip aynı koltukta yolculuÄŸun mümkün olabileceÄŸini belirtip, bu uygulamanın da onları suçlu durumuna düşüreceÄŸi için risk alamayacağını söyledi.

Erciyas, 9 yaşındaki kızıyla birlikte yolculuk yapmak istediÄŸini söylediÄŸini ve 'bu nasıl uygulama' diye sorması üzerine giÅŸe görevlisinin kendisine ‘Ä°slam dini bunu kabul etmiyor' dediÄŸini iddia etti.

Erciyas, bu cevap üzerine büyük şok yaşadığını belirterek, müşteri hizmetleriyle iletişime geçtiğini ve aldığı yanıtı şu ifadelerle anlattı:

Ayrı ayrı yerlerden bilet alabildim düşünebiliyor musunuz. Hâlâ şaşkınım! Aldım bileti kuzu kuzu. Öz kızımla ayrı yerlerde yolculuk yapacağım. Şoku atlatınca müşteri hizmetlerini aradım. 'Bay ve bayana eş dahi olsalar yan yana koltuklarda bilet verilmiyor ama size yanlış aksedilmiş, bunun dinle bir ilgisi yok sistemle alakalı bir durum' dendi. Ben gidiş-dönüş aldığım için kızım yanımda oturamazmış. Eğer Ankara'dan direkt alsaymışım o zaman oturabilirmişiz ama bilet ayrı ayrı kesildiği için bu gibi durumda yan yana kesilemiyormuş. Bayanlar yanında erkek yolcu istemediği için otomatikman böyle bir uygulama getirilmiş. Bu kişi annem kızım eşim de olsa değişmezmiş."

'HİÇ Mİ AİLE SAYGISI YOK?'

9 yaşındaki kızı ile ayrı yolculuk yapmak zorunda kalan Erciyas, "Kızımı nasıl baÅŸka birinin yanına emanet edeceÄŸim aklım almıyor. Hiç mi aile saygısı yok' diyerek duruma tepkisini gösterirken, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda (TCDD) çalışan bir görevlinin 'Ä°slam dini bunu kabul etmiyor' ÅŸeklindeki söylemi karşısında ‘ÅŸoka uÄŸradığını' belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.