Sosyal Medya

Güncel

Mete Yarar'dan Reina katliamcısı ile ilgili çarpıcı yorum

Reina saldırganı hakkında konuşan Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, “Birçok faktör bunun basit bir DEAŞ saldırısı olmadığını gösteriyor” dedi.



Güvenlik uzmanı Mete Yarar, Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediÄŸi söyleÅŸide izleyici karşısına çıktı. Türkiye’nin 15 Temmuz’da yaÅŸadığı acı tabloyu ve FETÖ gerçeklerini derinlemesine analiz edip izleyiciyle interaktif bir ÅŸekilde buluÅŸturan Yarar, Türkiye’nin içinde bulunduÄŸu durumu ve dünyanın Türkiye’ye karşı tavrını deÄŸerlendirdi. 2017’nin ilk saatlerinde gerçekleÅŸen Reina saldırısına iliÅŸkin konuÅŸan Uzman Yarar, “Saldırganın yalnızca beraberindeki para deÄŸil onun dışındaki birçok faktör de bunun basit bir DEAÅž saldırısı olmadığını gösteriyor” diye konuÅŸtu.

METE YARAR’DAN SALDIRI VE SALDIRGANA Ä°LÄ°ÅžKÄ°N ÇARPICI YORUM

Yılbaşı gecesi yaÅŸanan hain terör eylemine çarpıcı bir yorum getiren Mete Yarar, “Bu olayın içerisinde hem katliamcı profiline hem DEAÅž profiline uymayan bir adam görüntüsü var. Açık ve net söyleyebilirim ki arkasından baÅŸka ÅŸeyler çıkacak. Bugün için erken konuÅŸmak doÄŸru olmaz, bir araÅŸtırma yapıyoruz bu konuyla alakalı. Önümüzdeki günlerde de geniÅŸ kapsamlı bir yazı yazacağım buna dair. Özellikle Türki cumhuriyetlerden Türkiye’ye bu tür kiÅŸiler neden geliyor, daha önce oralardan gelip eylem yapan sayısı 1’di. Bence asıl araÅŸtırılması gereken neden bunlar arttı ve arkalarında paralı bir örgüt mü var sorularıdır. Saldırganın yalnızca beraberindeki para deÄŸil onun dışındaki birçok faktörde bunun basit bir DEAÅž saldırısı olmadığını gösteriyor” dedi.

“BU DÄ°RENİŞİ BAÅžKA BÄ°R ÃœLKE YAPSAYDI ÃœLKECE NOBEL ÖDÃœLÃœ ALIRLARDI”

15 Temmuz’un bir süreç olduÄŸuna dikkat çeken Güvenlik Uzmanı Yarar, “Böyle bir direniÅŸi baÅŸka bir ülke yapmış olsaydı, muhtemelen Nobel Özel Ödülü diye bir ÅŸey çıkarılıp o ülkenin tamamına bu ödül verilirdi. Nobel Demokrasi Ödülü derlerdi adına da. Bırakın anlatmayı, 15 Temmuz hala devam ediyor bunu kabul edelim önce. Bunu ben deÄŸil sayın cumhurbaÅŸkanı, baÅŸbakan ve diÄŸer siyasiler söylüyor. Bu bana ait olan bir cümle deÄŸil. Bugünlerde Adalet Bakanı’nın açıklamalarını dinliyorsunuz. İçerideki gruplarına motivasyon vermeye devam ediyorlar ve dışarıda bazı suikastler için de emir verdiklerini düşünüyoruz diye açıklama yaptı. 15 Temmuz’u bir gün olarak algılarsanız yanlış yaparsınız. Biz o gün darbe yapmaya kalkan bir grubu bertaraf ettik” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.