Sosyal Medya

EÄŸitim

Rus Basını: Kanatlar birleştirildi!

Rusya ve Türkiye'nin DAEŞ mevzilerine düzenlediği ilk ortak hava operasyonunu Rus basınında geniş yankı buldu.



Türk ve Rus savaş uçaklarının DAEŞ terör örgütüne karşı düzenledikleri ortak hava saldırısı Rus basınında övgüyle karşılandı. Terör örgütlerine karşı koordinasyonlu harekatın, diğer ülkelere teröristlerle mücadelede ders olması gerektiği fikri savunuldu.

GAZETELERDEN BAÅžLIKLAR

Kommersant gazetesi, operasyonun başarılı şekilde gerçekleştirildiğine vurgu yaptı.

Vestnik Kavkaza (VK) haber ajansı da Türk ve Rus savaÅŸ uçaklarının bölgede teröristlere karşı ortak operasyonunu olumlu deÄŸerlendirdi. Rus ajansı, her iki ülke komutanlığının koordinasyon içinde olduÄŸunu da vurguladı.

Rossiyskaya Gazeta ise Türk ve Rus savaş uçaklarının teröre karşı kanatlarını birleştirdiğini yazdı. Benzer haber ve yorumlar 300'e yakın gazete, televizyon, ajans, radyo ve haber sitesinde yer aldı.

'BÖLGEDE TÜRKLER GİBİ MÜTTEFİKİMİZİN OLMASI BİR ARTI'

Moskovski Komsomolets gazetesi, Rus-Türk askeri iÅŸbirliÄŸinin diÄŸer NATO üyesi ülkeleri için örnek olması gerektiÄŸine iÅŸaret etti. Gazeteye konuÅŸan Rus askeri uzman Ruslan Puhov ÅŸu ifadeleri kullandı: "Türkiye gibi bölgede bir müttefikin olması kuÅŸkusuz bir artı. Türkler kesinlikle bizimle kötü oyun oynamaz." ifadesini kullandı.

'YENÄ° DÃœNYA TARÄ°HÄ°NDE EMSALÄ° YOK'

Operasyonu yorumlayan Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komisyonu BaÅŸkan Yardımcısı Frants Klintseviç, "Burada bir defalık operasyondan ziyade stratejik askeri bir iÅŸbirliÄŸi söz konusu. Her iki ülke yeni dünya tarihinde emsali olmayan bir askeri iÅŸbirliÄŸi örneÄŸini sergiledi. EÄŸer Rusya ve Türkiye ortak düşman karşısında görüş ayrılılıklarının üstesinden gelmeyi baÅŸardıysa demek ki diÄŸer ülkeler ile bu yapılabilir" dedi.

'YENÄ° ABD BAÅžKANINA MESAJ'

Moskova Uluslararsı Ä°liÅŸkiler Ãœniversitesi MGÄ°MO akademisyeni Mihail Aleksandrov da NATO üyesi bir ülkeyle askeri iÅŸbirliÄŸinin yapılmasını olumlu deÄŸerlendirdi. Rus akademisyen, "BaÅŸarılı askeri operasyon ABD yeni BaÅŸkanı Donald Trump'a ÅŸu gösterebilir: DAEÅž'e karşı iÅŸbirliiÄŸi kendi meyvelerini veriyor" yorumunda bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.