Sosyal Medya

Kürsü

Reina katilinin katledilme tehlikesi - Rahim Er

Yılbaşı gecesinde Ortaköy'deki bir gece kulübünde 39 kişiyi katleden Abdülkadir Mâşerîpov adlı terörist, Esenyurt'taki bir apartman dairesinde yakalandı. Polis ve istihbaratımızın 16 gün gibi kısa bir sürede böyle bir tecrübeli ve tehlikeli cânîyi canlı olarak yakalaması çok yüksek başarıdır.



Katille birlikte biri siyâhî olmak üzere muhtelif memleketlerden 3 kadınla ev sahibi de yakalandı. Teröristin 4 yaşındaki oÄŸlu ise muhafaza altına alındı. Hücre evinde ayrıca 194 bin ABD doları, iki drone ve tabancalar vs  bulundu. Teröristin yine küçük olan kızıyla karısı ise daha evvel ele geçirilmiÅŸlerdi.
Polis, teröristin saklandığı yeri 4-5 gün evvel tesbit etmesine raÄŸmen hemen baskın yapmayıp burayı bu kadar süre gözetim altında tuttuktan sonra 16 Ocak gece yarısından bir saat kadar evvel harekete geçti ve çarpışmaya fırsat vermeden faili kıskıvrak yakaladı.
Katil, 1983 Özbekistan doğumlu. Doğduğu tarihte SSCB dağılmadığı için Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, henüz devletleşmemişti. Zaten buralarda nüfuslar iç içe geçmiştir. Özbek doğumlu bir Kırgız olduğu anlaşılıyor. Yakalandığı ev de bir Kırgız'a ait. Terörist, Afganistan ve Pakistan'da eğitim görmüş. Bir yabancı ülkede hem de korunan bir mekâna girip bir ânda 39 kişiyi katledecek kadar tecrübeli, ölmeyen mağdurun üstüne tekrar sıkacak kadar gaddar ve kısa sürede kaçıp saklanacak kadar profesyonel ve aranmasına rağmen Zeytinburnu'na gidip oğlunu yanına getirecek kadar da soğukkanlı biridir. Rusça, Çince, Türkçe, Arapça bildiği söyleniyor.
Artık, tereddüde mahal kalmamıştır ki katil, DEAÅž örgütü mensubudur. Bunda şüphe yoktu. Muamma olan, DEAÅž militanlarının bu katliama kadar kendilerini canlı bomba olarak patlatırken bu eylemde teröristin katliamı yaptıktan sonra kaçıp izini kaybetirmesidir. Bu, örgütün yeni bir taktiÄŸi midir, yoksa evli olduÄŸu için kendisi mi bu ÅŸekli  tercih etmiÅŸtir? Burası henüz meçhul.
Malum olansa DEAÅž adlı örgütün Haçlı dünyası tarafından hem Müslümanlar ve hem de Ä°slamiyet gözden düşsün diye algı operasyonu unsuru olarak kurulup bölgeye sevk edildiÄŸi ve o bünyede yer alan bu gibi çılgın katillerin de özel olarak yetiÅŸtirildiÄŸidir. Bazı devletlerle terör örgütlerinin bize karşı iÅŸ birliÄŸi içinde oldukları saklanamaz bir gerçektir. EÄŸer bu katil, züğürt bir terörist olsaydı onda deÄŸil 197 bin dolar, bin dolar bile zor çıkardı.
Şu para dahi çok şeyi isbata kâfidir.
Ä°smine asla layık olmayan bu cânî, konuÅŸtukça çok hakikatler ortaya çıkacak, çok baÅŸkentin uykusu kaçabilecektir. Ä°ÅŸte bunu engellemek maksadıyla katili ortadan kaldırmak isterler. Büyük bir baÅŸarıya imza atan emniyet ve istihbaratın ÅŸimdi bu mes'eleye dair göstereceÄŸi en büyük hassasiyet diri yakaladığı teröristi elinde bir ânda ölü bulmamasıdır. MaÅŸa olarak kullanılan katil, konuÅŸmasın diye kendisini kullananlar tarafından öldürülür. Trabzon meb'usu Ali Şükrü Bey'in katili Topal Osman'dan J.F. Kennedy'nin katiline kadar onlarca misal vardır.
Emniyet ve istihbaratımız övgü ve ödüle layıktır. En büyük ödül ise milletin dua ve takdiridir. 15 Temmuz'un baÅŸ faillerinden Adil Öksüz, ÅŸayet yurt dışına kaçırılmadıysa emniyet unsurlarımız, kazandığı bu yüksek mânevî takviye ile onu da  kısa süre sonra yakalayabilir.
Bu meselenin bir de ibretlik tarafı var:
Ortaköy'de o katliamın yapıldığı gece, daha neyin ne olduÄŸu anlaşılmadan kanlar yerde akarken, herkes üzüntü içindeyken bazı düşüncesizler  "bir kısım vatandaÅŸların hayat tarzlarına müdahale ediliyor" diyerek küçük politik hesaplarla yazıp-konuÅŸarak bu cinayete hiç farkında olmadan destek vermiÅŸlerdi. Bunu yapanlar, ümit ederiz ki ortak mülk ve deÄŸerimiz olan vatanımızla istikbalimize kastedildiÄŸini görecek ÅŸuuru bugün olsun kazanmışlardır.
Bir gerçek daha var:
Mahkeme, farz edelim ki yargılama sonunda konu mankeni teröristi, öldürdüğü her insana karşılık 39 kere ağırlaÅŸtırılmış hapse mahkûm etsin. Ä°yi ama adalet tecelli etmeyecek ki... 39  ağırlaÅŸtırılmış mahkûmiyet, bir idâm cezası etmez.
 
TÃœRKÄ°YE GAZETESÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.