Sosyal Medya

Güncel

Reina katiliyle birlikte yakalanan 3 kadının sırrı belli oldu

İstanbul Ortaköy'deki gece kulübü Reina'da 39 kişiyi katleden terörist Esenyurt'ta DEAŞ'lı bir teröristin evinde yakalandı. Saldırganla birlikte aynı evde yakalanan üç kadının 3 Afrika ülkesinden olduğu belirlendi. Teröristlerin, DEAŞ'e katılmak için gelen Afrika uyruklu kadınları kaldıkları sitede dikkat çekmemek için kullandığı ve alışveriş ihtiyaçlarının bu kadınlar tarafından görüldüğü öğrenildi.



Yılbaşı gecesi Ortaköy'deki Reina isimli gece kulübünde 39 kişiyi katlederek kaçan DEAŞ'lı terörist Abdülgadir Masharipov, 17 gün sonra kaldığı hücre evinde sağ olarak ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri terörist Masharipov'un Esenyurt'ta bir adreste saklandığını belirledi. Gece saatlerinde çok sayıda polis ekibinin düzenlediği operasyonla Ebu Muhammed kod adlı ve DEAŞ üyesi olan başka bir teröristin olduğu evinde kıskıvrak yakalanan Masharipov'un olayın gerçekleştiği ilk günden bu yana aynı evde saklandığı bilgisine ulaşıldı. Fakat emniyet kaynakları bu bilgiyi doğrulamadı.

DEAŞ'A KATILMAK İÇİN GELMİŞLER

Yeni Şafak, katil Masharipov ve diğer DEAŞ'lı terörist ile birlikte kaldıkları evde yaklanan 3 kadına dair çarpıcı bilgilere ulaştı. DEAŞ'li iki teröristin kaldığı hücre evindeki kadınlar Senegal uyruuklu Dina A. (27), Somali uyruklu Aysha M. (27) ve Mısır uyruklu Tene Trare (26). Kadınların DEAŞ'a katılmak için İstanbul'a geldikleri ve hücre evine çevrilen Esenyurt'taki dairede bir süredir kaldıkları belirlendi.

 

 

 

 

 



'AFRİKALI KADINLAR DİKKAT ÇEKMEZ'

Kadınların, teröristlerin kaldığı hücre evine alınmasının arka planında ise Afrika uyruklu olmalarının Reina operasyonu kapsamında dikkat çekmeme düşüncesi olduğu öğrenildi. Teröristlerin alışveriş ihtiyacını da bu kadınların giderdiği belirlendi.

Öte yandan örgütün diğer hücrelerine yönelik de eş zamanlı operasyonların sürdüğü öğrenildi.

Üç kadın şüphelinin sağlık kontrolünde geçirileceği hastanede önlem alındı. Hasta giriş çıkışına izin verilmedi. Sağlık kontrolünün ardından aynı güvenlik önlemleri altında hastaneden çıkarılan şüpheliler, emniyete götürüldü.

 

 

 

Teröristin yakalandığı operasyondan ilk görüntüler

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.