Sosyal Medya

Güncel

Muhaliflerden Astana toplantısına destek

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi, Astana toplantısına destek mesajı verdi.



Suriyeli muhaliflerin oluÅŸturduÄŸu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK), Astana'da yapılması planlanan görüşmelere katılacak muhaliflerin oluÅŸturacağı askeri heyete destek vermeye hazır olduklarını bildirerek, "Bu heyete lojistik destek de saÄŸlayacağız. Astana buluÅŸması için çaba gösteren ülkelere minnettarız" açıklamasını yaptı.

MYK, 13-14 Ocak'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yaptığı toplantının ardından yazılı açıklama yayınlandı.

Açıklamada, krize siyasi çözüm için ateÅŸkes saÄŸlanmasının önemine deÄŸinen MYK, "Rejim ve Åžii milislerini ülkenin farklı bölgelerinde, özellikle de Åžam kırsalında Barada Vadisi ve DoÄŸu Guta bölgelerine sürekli saldırarak, ateÅŸkes ihlallerini sürdürmesinden dolayı uyarıda bulunuyoruz. Rejimin tehcir siyasetini sürdürmesini ve yerleÅŸim birimlerinde demografik yapının deÄŸiÅŸtirmesini ÅŸiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, ülkede akan kanın durmasına vesile olacak bütün giriÅŸimlere ve çalışmalara destek vereceklerini vurgulan MYK,  "Cenevre siyasi çözüm görüşmelerinin ön ÅŸartsız yeniden baÅŸlamasını istiyoruz. Bu görüşmelerin Cenevre'de 2012 yılında ilan edilen bildirinin ve konu ile ilgili uluslararası karaların üzerine kurulması gerekiyor" mesajını iletti.

MYK, müzakerelerde taraflar arasında güven oluşmasını halinde, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin 2254 nolu kararı çerçevesinde kuşatmaların kalkması, kuşatmadaki bölgelere insani yardımların ulaşması ve tutukluların serbest bırakılması gerektiğini hatırlattı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.