Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran rehin aldı, bırakmıyor!

Mersin'den İran'a hurma götüren 9 TIR, Bazargan Gümrük Kapısı'nda rehin tutuluyor.



Mersin'den Ä°ran'a hurma götüren 9 TIR, Bazargan Gümrük Kapısı'nda rehin tutuluyor. Sadece bir paletteki hurmada Ä°srail etiketi bulduÄŸundan dolayı tırları rehin alan Ä°ranlı yetkililer, 9 aydır hiçbir açıklama yapmıyor. 9 TIR'dan 4'ünün sahibi olan Güleç Transport Uluslararası Nakliyat'ın Genel Müdürü Ahmet Can, "DışiÅŸleri Bakanımız, BaÅŸbakanımız, CumhurbaÅŸkanımızdan yardım istiyoruz. Çok zor durumdayız. Araçlarımızla birlikte ÅŸoförlerimiz de orada rehin tutuluyor ve yurda gelemiyorlar" dedi.

Mersin Limanı'ndan 1 Nisan 2016 tarihinde aldıkları hurmaları İran'a götüren 9 TIR İran'da mahsur kaldı. Bazargan Gümrük Kapısı'nda bir tırda bir paletteki hurmanın üstünde İsrail etiketi bulun İranlı yetkililer, hurma taşıyan 9 TIRn tamamını rehin aldı. 9 aydır İran'da rehin tutulan tırlarla birlikte şoförler, kurtarılmayı bekliyor.

"ÇOK ZOR DURUMDAYIZ"

Konuyla ilgili Ä°HA muhabirine açıklama yapan Güleç Transport Uluslararası Nakliyat Genel Müdürü Ahmet Can, Ä°ran'da bekletilen 9 tırdan 4'ünün kendilerine ait olduÄŸunu söyledi. Mersin Limanı'ndan Ä°ran'a sürekli taşıma yaptıklarını ifade eden Can, "Mersin’de faaliyet gösteriyoruz. Biz 9 ay önce Mersin Limanı’ndan Ä°ran’a gitmek üzere 4 tırımızı yükledik. Araçlarımızı buradan Ä°ran Bazargan Gümrüğüne gönderdik. Araçlarımız 1 Nisan 2016 tarihinden beri orada. 9 ayı geçmesine raÄŸmen araçlarımız, ÅŸoförlerimizle beraber Bazargan Gümrük Kapısı’nda rehin tutuluyor. Biz DışiÅŸleri Bakanımızdan, BaÅŸbakanımızdan, CumhurbaÅŸkanımızdan yardım istiyoruz. Çok zor durumdayız. Åžoförlerimiz orada araçlarımızla birlikte rehin tutuluyor ve yurda gelemiyorlar. Çocukları, aileleri periÅŸan durumdalar. Biz devlet büyüklerimizden yardımlarını bekliyoruz. Bize bir el atsınlar, bizi bu sıkıntılardan kurtarsınlar" diye konuÅŸtu.

"Şoförlerimizin ısıtıcıları çalışmıyor, eksi 20 dereceleri bulan soğukta çok mağdurlar"

Bir paletin üzerinde bir tane Ä°srail etiketinin bulunmasından dolayı tırların 9 aydır alıkonulduÄŸunu vurgulayan Can, "Bize hiçbir gerekçe, hiçbir sebep gösterilmeden 9 aydır ÅŸoförlerimiz tırlarla birlikte maÄŸdur durumdalar. 2005 yılından bugüne kadar Ä°ran’a hurma taşıması yapıyorduk. Bir de muz taşıması yapıyoruz. Muz taşırken bazen ufak tefek sorunlar yaşıyorduk ama bu ÅŸekilde 9 ay araçlarımız hiçbir zaman baÄŸlanmadı. En fazla bir hafta içinde çözülüyordu. Tırları böyle 9 ay dünyanın hiçbir yerinde yatırmazlar, bekletmezler. Åžoförlerimizin ısıtıcıları çalışmıyor, eksi 20 dereceleri bulan soÄŸukta çok maÄŸdurlar. Bu gidiÅŸle giderse bir gün bakacağız ÅŸoförümüzün biri soÄŸuktan dolayı hayatını kaybedecek. Özellikle geceleri ÅŸoförler çok zor durumdadır. Bu hurmanın ya iadesi, ya imha edilmesini istiyoruz. Devlet büyüklerimiz bize bir çözüm gösterirlerse çok iyi olur. Biz Ä°ran yetkililerine, oradaki konsolosumuza durumu bildirdik. Ayrıca UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanlığı’na da yazı yazdık. Sürekli, günlük takip ediyoruz. Bu ÅŸoförlerimizin biz hayatından endiÅŸe ediyoruz. Çünkü hava gerçekten orada çok soÄŸuk. Bu soÄŸuklarda daha da dayanacak güçleri kalmamış. Ä°ranlı yetkililer bize bir türlü açıklama yapmıyor. 9 aydır hiçbir netice alamadık. Neyden dolayı, niçin olduÄŸunu bir türlü çözemedik. Mal sahibi de malından vazgeçti. Mal sahibi Ä°ran’a gitti. Malının imha edilmesini ve araçların bırakılmasını istedi. Ancak mal sahibi de bir sonuç elde edemedi ve sonuç elde edemedik" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

KAYNAKÄ°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.