Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kırım sokaklarına Rus karşıtı afişler

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Yalta şehrinde kimliği belirsiz kişiler, Kırım’ın sözde yönetimi ile ilgili ilanlar yerleştirdi.



Kırım'da dün gece kimliği belirsiz kişilerce Rusya tarafından işgal edilen Yalta şehrindeki binalara Rusya karşıtı afişler asıldı.

Yalta sakinleri afiÅŸlerin fotoÄŸraflarını sosyal medyada paylaÅŸarak “Yalta’da gece saatlerinde böyle ilanlar yapıştırıldı” yorumu yaptı.

Ä°landa, siyah fonda kırmızı harflerle “Bırakın Kırımlılar YaÅŸasın” yazısına yer verildi. Ardından gelen “Hırsızlara Hapis” yazısı altında Rusya tarafından iÅŸgal edilen Kırım’ın sözde BaÅŸkanı Sergey Aksyonov ve sözde Kırım Parlamentosu BaÅŸkanı Vladimir Konstantinov’un resimleri yerleÅŸtirildi. Ä°lanın altında “Kırım’ın Halk Hareketi” diye yazıldı.



Daha önce Rusya tarafından iÅŸgal edilen Kırım’ın Kerç ÅŸehrinin bir sakini, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ve Rusya BaÅŸbakanı Dmitriy Medvedev’e sözde Kırım yönetiminin nasıl servet yaptığını anlatmıştı. Kerç sakinin sosyal aÄŸlarda paylaÅŸtığı videoda, Kırım’da proje gerçekleÅŸtirilmesi için Rusya tarafından ayrılan paraların sözde yönetim tarafından zimmetine geçirildiÄŸini, Kremlin yönetimi için ise güzel bir görüntü oluÅŸturulduÄŸunu aktarmıştı. Ä°smini açıklamayan Kırım sakini, Rusya Devlet BaÅŸkanı ve BaÅŸbakanının talimatlarının Kırım’da yerine getirilmediÄŸini ve bunun Putin ve Medvedev’e karşı ÅŸahsi saygısızlık olarak deÄŸerlendirilmesi gerektiÄŸi fikrini paylaÅŸmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.