Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ä°ran'dan Åžam'a iki ziyaret

İran Meclisi Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Burucerdi'nin ardından İran Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Şemhani de Esad'la görüştü



İran Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, barış görüşmelerinde tarafların Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı göstermeleri gerektiğini söyledi.

Ä°ran'ın resmi ajansı Ä°RNA'nın haberine göre, Ä°ran Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Åžemhani, BeÅŸÅŸar Esad'la konuÅŸmasında, "Herkes baÅŸkenti Åžam olan tek parça Suriye için çabalamalıdır." dedi.

Siyasi görüşmelerin, Suriyelilerin idaresinde ve kendi aralarında olması gerektiğini vurgulayan Şemhani, "Silahlı güçlerin siyasi süreçle birlikte hareket etmesi, onları destekleyen ülkelerin diyaloğa olan samimiyetlerini ölçme yönünden gösterge durumundadır." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Rusya'nın Suriye'deki ateÅŸkes ve siyasi çözüm çabalarında ön plana çıkararak garantör ülkeler olmalarını deÄŸerlendiren uzmanlar, Ä°ran'ın bu süreçte dışlandığına iÅŸaret ediyor. 

İran Meclisi Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Alaaddin Burucerdi'nin iki gün önceki Şam temaslarının ardından Şemhani'nin Suriye'de görüşmeler yapması, İran yönetiminin bu süreçteki açığını kapatma çabaları olarak değerlendiriliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.