Sosyal Medya

Güncel

FETÖ itirafçısına 'Reina katliamcısı' dediler

‘Reina’da katliam yapan DAEŞ'li’ diye basına sızdırılan pasaportun sahibinin Kırgızistan’da FETÖ itirafçısı olduğu ortaya çıktı.



Kırgızistanlı Iakhe Mashrapov'un pasaport fotoÄŸrafı önceki gün 'Reina katliamcısı' denilerek kamuoyu ile paylaşıldı. 

Mashrapov, dünya medyasının pasaportunu servis etmesi üzerine bir haber sitesine açıklama yapıp terörist olmadığını söyledi. 

Atatürk Havalimanı'nda sorgulandıktan sonra ülkesine dönen Mashrapov'un 15 Temmuz'dan sonra Kırgız istihbarat birimi SNB'ye ifade verdiÄŸi, FETÖ kuryesi olduÄŸunu itiraf ettiÄŸi ortaya çıktı. 

Mashrapov'un bu itirafı nedeniyle hedef haline getirildiÄŸi ve bilinçli ÅŸekilde fotoÄŸrafının paylaşıldığını söylediÄŸi ileri sürüldü. Reina'yı kana bulayan cani teröristin izine ulaÅŸmak için gece gündüz çalışan Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü, medyaya bilinçli olarak yapıldığı öne sürülen 'pasaport servisi' nedeniyle ayrı bir soruÅŸturma baÅŸlattı. 

SNB, Masharapov'un açıklamalarının ardından Türkiye istihbarat makamlarıyla irtibata geçerek Masharapov'un bir "FETÖ itirafçısı" olduÄŸunu ve bu nedenle hedef alınmış olabileceÄŸini iletti. 

SNB'ye göre, FETÖ'nün kurye trafiğinin yanı sıra Kırgızistan'daki yapılanma hakkında da stratejik bilgiler veren Mashrapov'un itiraflarını haber alan FETÖ'cüler, Mashrapov'u 'kasıtlı' bir şekilde hedef haline getirip Reina soruşturmasını sulandırmaya çalıştı.

VEFA CENTER'IN PARASINI TAÅžIMIÅž

Kırgız istihbarat makamlarınca Türkiye istihbarat kaynaklarına iletilen bilgiye göre, Ä°akhe Mashrapov, Türkiye'ye yaptığı günübirlik seyahatleri şüpheli bulununca gözaltına alınıp sorguya çekildi. 

Sorguda, FETÖ/PDY'nin Türkiye-Kırgızistan arasındaki para kaçırma trafiğinde kurye olarak rol aldığını itiraf eden Mashrapov, Bişkek'teki FETÖ yatırımı olan Vefa Center'in parasının Türkiye'ye sokulmasında kuryelik yaptığını aktardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.