Sosyal Medya

Dünya

Terör saldırısına dünyadan tepkiler

İstanbul'da 38 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili dünya genelinden tepkiler artarken birçok devletten ve uluslararası kuruluşlardan taziye ve destek mesajları geldi



Ä°stanbul'da düzenlenen terör saldırısıyla ilgili dünyadan çok sayıda kınama ve taziye mesajı geldi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Ä°stanbul'da düzenlenen terör saldırısını kınadı.

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Ban, terör saldırısı nedeniyle Türk halkı ve Hükümeti ile hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini sundu.

Ban, terör saldırısını kınayarak, saldırının faillerinin bir an önce belirlenerek, yargı önüne çıkarılmasını umduğunu kaydetti.

Putin'den Erdoğan'a taziye mesajı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Kremlin'in resmi internet sitesinde de yayımlanan mesajında Putin, alçakça ve ahlak dışı gerçekleÅŸtirilen saldırıyı kınadığını belirterek, bu suçu iÅŸleyenlerin ve onları azmettirenlerin hesap vereceklerinden emin olduÄŸunu ifade etti. 

Putin, terör saldırısında ölenlerin yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı, yaralılara ise acil ÅŸifa dileklerini iletti. 

Vladimir Putin, Ä°stanbul'da yaÅŸananların, uluslararası terörle mücadelede ortak çabalara ihtiyaç duyulduÄŸunu bir kez kanıtladığına vurgu yaptı. 

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İstanbul'daki terör saldırısını şiddetle kınadığını bildirdi.

Elysee Sarayı'ndan yapılan ve Hollande'ın Twitter hesabında da paylaştığı yazılı açıklamada, "İstanbul'da çok sayıda kişinin ölümüne neden olan terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Fransa, yaşadığı bu yeni sıkıntı karşısında Türkiye'ye tam destek vermektedir." ifadeleri kullanıldı.

Almanya: Terör saldırılarını en sert şekilde kınıyoruz

Almanya DışiÅŸleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'den gece aldıkları haberlerden dolayı sarsıldıklarını belirtti.

Ä°stanbul'un bir kez daha hunharca yapılan iki terör saldırısının hedefi olduÄŸunu ifade eden Steinmeier, onlarca kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini, yüzün üzerinde kiÅŸinin de yaralandığını kaydetti. 

Steinmeier, bu saldırıların özellikle dün akÅŸam BeÅŸiktaÅŸ’ta oynanan bir futbol karşılaÅŸması kapsamında çevrenin güvenliÄŸini saÄŸlayan güvenlik güçlerini hedef aldığına dikkati çekerek, "Biz bu terör saldırılarını en sert ÅŸekilde kınıyoruz ve Türk ortaklarımızla birlikte yas tutuyoruz." ifadesini kullandı. 

Düşüncelerinin kurbanların ailelerinde ve yakınlarında olduğunu, yaralılara da acil şifalar dilediğini belirten Steinmeier, "Bu saldırıların arkasında tam olarak kimin olduğunu bilmiyoruz. Ancak hiçbir şey bu tür eylemleri haklı çıkarmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Steinmeier, bu eylemle mümkün olduğu kadar çok insanın hedef alınmasının "haince" olduğuna vurgu yaptı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Terörün tüm çeşitlerine karşı hep birlikte ve kararlı mücadele yürütülmeli

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Aliyev, Azerbaycan CumhurbaÅŸkanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında, terör saldırısında çok sayıda kiÅŸinin hayatını kaybetmiÅŸ olmasından son derece kederlendiÄŸini bildirdi.

Mesajında, "Bu terör saldırısını lanetliyoruz. Terörün tüm çeşitlerine karşı hep birlikte ve kararlı mücadele yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz" vurgusu yapan Aliyev, "Yaşanan facia nedeniyle size, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Türkiye ile birlikte her türlü çabayı göstermeye hazırız"

Kazakistan CumhurbaÅŸkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Kazakistan CumhurbaÅŸkanı Nursultan Nazarbayev mesajında, Ä°stanbul’daki terör saldırısını derin üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, "Zor günlerde Türkiye ile birlikte uluslararası istikrarın ve güvenliÄŸin saÄŸlanmasında her türlü çabayı göstermeye hazırız." ifadesine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, kendisi ve Kazakistan halkı adına terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Pakistan'dan Türk halkı ile birlik ve beraberlik mesajı

Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, yayımladığı mesajda, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısından duyduğu derin üzüntü ve acıyı ifade ederek, şehitlerin acılı ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Türkiye ve Pakistan'ın terörle ortak mücadelesini sürdüreceğini belirten Hüseyin, Pakistan'ın Türk hükümeti ve halkının bu "acı zamanda" yanında olduğunu bildirdi.

Pakistan BaÅŸbakan Navaz Åžerif de mesajında, saldırıyı ÅŸiddetli biçimde kınayarak, can kayıplarından duyduÄŸu derin üzüntü ve acıyı ifade etti. Pakistan halkının son derece hüzünlü olduÄŸuna dikkati çeken Åžerif, Türk halkı ve hükümetiyle birlik içinde olduklarını kaydetti. 

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada da saldırı şiddetle kınanarak, "kardeş" Türk halkı ile birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Açıklamada, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini zedelemek isteyenlerin hiçbir zaman başarılı olamayacağı vurgulanarak, Türkiye'nin kararlı biçimde terörizmi "sarsılmaz" iradesiyle yeneceğinin altı çizildi.

Ankara büyükelçilikleri ile AB Türkiye Delegasyonu'ndan tepki

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, dün İstanbul'da düzenlenen terör saldırısına ilişkin yaptığı paylaşımda, "Kalplerimiz ve dualarımız bu gece İstanbul halkıyla birlikte. Bu geceki korkak saldırıyı kınıyor, teröre karşı yanında yer aldığımız Türk halkının cesaretine saygı duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği de İstanbul'da meydana gelen terör saldırısından dolayı Türk halkına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, terör saldırısını kınadığını kaydederek, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dileğinde bulundu. Moore, "O polisler, yüzleri olmayan üniformalar değillerdi, evlat, kardeş ve babaydılar. Bu barbarlığı hiçbir şey meşru gösteremez." mesajını paylaştı.

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen da mesajında, "Avustralya dün İstanbul'da gerçekleştirilen zalim terör saldırısını bütünüyle kınamaktadır. Düşüncelerimiz ve dualarımız etkilenen herkes için." ifadesini kullandı.

Avrupa BirliÄŸi (AB) Türkiye Delegasyonu ise hayatını kaybedenlerin ailelerine baÅŸsaÄŸlığı dileyerek, acılarını paylaÅŸtıklarını belirtti.

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği mesajında, İstanbul'daki "korkakça terör saldırılarını en şiddetli şekilde kınadıklarını" vurgulayarak, "Terör bir kez daha iğrenç yüzünü gösterdi. Almanya terörizmle mücadelede Türkiye'nin yanında durmaktadır. Hayatını kaybedenler için yastayız, düşüncelerimiz onların yakınlarında. Yaralananlara acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği de İstanbul'daki terör saldırısı sonrası Türkiye ile dayanışma için büyükelçilik bayraklarının yarıya indirildiğini bildirdi.

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili, saldırıyı şiddetle kınadı

Kvirikaşvili, saldırıya ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İstanbul'daki saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Düşüncelerimiz ve dualarımız kurbanların ve ailelerinin yanında." ifadelerine yer verdi.

Katar Emiri Sani taziye telgrafı gönderdi

Katar resmi haber ajansı QNA'nın haberine göre, Katar Emiri Åžeyh Temim bin Hamad Al Sani, saldırıda hayatını kaybedenler için CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a taziye telgrafı gönderdi. Katar Emiri, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ÅŸifa dileklerinde bulundu.

"Bu tür saldırılar Türkiye'nin yükselişini durduramayacaktır"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) BaÅŸbakanı Hüseyin Özgürgün, Ä°stanbul'daki terör saldırısına iliÅŸkin, "Bu tür hain saldırılar ana vatan Türkiye'nin güçlü konumunu ve yükseliÅŸini durduramayacaktır. Güçlü Türkiye ve inançlı Türk halkı bunun üstesinden gelebilecek güç ve kudrettedir." dedi. 

 Kuveyt'ten destek mesajı

Kuveyt Haber Ajansı KUNA'da, Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a taziye telgrafı gönderdiÄŸi kaydedildi. 

Güvenlik ve istikrarı sarsmayı amaçlayan terör eylemleriyle mücadele için Türkiye'nin aldığı bütün önlemleri desteklediklerini belirten Sabah mesajda, "Bütün semavi dinlere ve insani değerlere aykırı olarak, masumları hedef alan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Ülkesinin terörün her şekline ve her türlüsüne karşı olduğunu vurgulayan Kuveyt Emiri, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı, yaralılara da şifa dileklerinde bulundu.

"Türkiye ile de dayanışmaya hazırız"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a, meclise ve Türk halkına taziyelerini ileten Irak Meclis BaÅŸkanı Selim el-Cuburi, ÅŸunları kaydetti: 

"Terör tüm ülkelere uzanıyor. Bununla mücadele etmek için birleşmeliyiz. Terörle mücadelede, tüm bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması için komşu ülke Türkiye ile de dayanışmaya hazırız."

"Terörle mücadelede ortak çalışmalar yürütülmeli"

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, İstanbul'daki terör saldırısını şiddetle kınadı.

Devlet Başkanı Gani, yayımladığı mesajda, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısından duyduğu derin üzüntü ve acıyı ifade ederek, şehitlerin acılı ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Terörün, tüm dünya için bir tehdit olduğuna dikkati çeken Gani, mesajında, terörle mücadele konusunda ortak çalışmalar yürütülmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

İsrail de terörü kınadı

Ä°srail CumhurbaÅŸkanı Reuven Rivlin, Ä°stanbul’da düzenlenen terör saldırısını kınadı, Türk halkına baÅŸsaÄŸlığı diledi. 

Rivlin’in ofisinden yapılan yazılı açıklamada, hayatını kaybedenlerin ailelerine baÅŸsaÄŸlığı dilekleri yer alırken, “Ä°srail Devleti ister Ä°stanbul’da olsun ister Brüksel’de olsun ister Kudüs’te olsun, terörün her türlüsünü kınıyor.” denildi. 

Netanyahu: Ä°srail Ä°stanbul’da düzenlenen terör saldırılarını kınamaktadır

Ä°srail Hükümeti haftalık olaÄŸan kabine toplantısında konuÅŸan Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, “Ä°srail, Ä°stanbul’da düzenlenen terör saldırılarını kınamaktadır.” dedi. 

Türkiye’den de Ä°srail’de düzenlenen “terör saldırılarını” kınama talebinde bulunan Netanyahu, “Terörü önlemenin yolu tutarlı bir duruÅŸ ve karşılıklı dayanışma ile olur.” ifadelerini kullandı. 

Türkiye, AB’yi terörle mücadelede yeteri kadar destek vermemekle suçluyor.

Avrupa Konseyi: Türk halkının yanındayız

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, yaptığı yazılı açıklamada, "Çok sayıda masum insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olan terör saldırılarını kınıyoruz. Türk halkına ve hükümetine en derin taziyelerimizi gönderiyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Avrupa Konseyinin Türkiye ile dayanışma içinde olduÄŸunu vurgulayan Jagland, ÅŸunları kaydetti: 

"Bu hain saldırılardan çok çekmiş olan Türk halkının yanındayız, kurbanların aileleriyle birlikte yas tutuyoruz. Yaralananlara da acil şifalar diliyoruz."

AB: Terör tehdidiyle mücadelede Türkiye ile yakın işbirliği kararlılığımızı dile getiriyoruz

Avrupa BirliÄŸi (AB) yetkileri, Ä°stanbul'daki terör saldırısını kınayarak, Türkiye'yle dayanışma içinde oldukları mesajını verdi. 

AB Dış Ä°liÅŸkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile AB Komisyonu'nun GeniÅŸlemeden Sorumlu Ãœyesi Johannes Hahn, Ä°stanbul'daki terör saldırısına iliÅŸkin ortak yazılı açıklama yaptı. 

Olaydan yaklaşık 15 saat sonra yapılan çok kısa açıklamada, saldırı "çifte terör eylemi" olarak nitelendi. Hayatını kaybedenlerin aileleri ve dostlarına "içten" başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilenen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"AB, Türkiye ve halkıyla süregelen dayanışmasını yineliyor. Tüm terör eylemlerini güçlü ÅŸekilde kınadığımızı yeniden teyit ediyor ve terör tehdidiyle mücadelede Türkiye ile yakın iÅŸbirliÄŸi yapma konusunda devam eden kararlılığımızı dile getiriyoruz." 

Daha önceki Türkiye'deki terör eylemlerine iliÅŸkin resmi açıklamaların aksine bu kez, "terör saldırılarının kınandığı" ifadesine yer verilmesi dikkati çekti. 

İlk açıklamalar kısa sosyal medya mesajlarıyla geçiştirilmişti

AB kurumları yetkililerinin çoğunun duyarsız kaldığı İstanbul'daki terör saldırısına ilk tepkiler, kısa sosyal medya mesajlarıyla geçiştirilmişti.

Mogherini ve Hahn'ın yanı sıra Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz'un kısa sosyal medya açıklamalarında, saldırının terör eylemi olarak nitelendirilmemesi ve terör ifadesinin kullanılmaması tepki çekmişti.

AB kurumları ve yetkilileri, Paris, Brüksel ve Nice terör saldırılarından sadece dakikalar sonra tepki vermişti.

IKBY'den İstanbul'daki terör saldırısına kınama

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) BaÅŸkanı Mesut Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Dün gece Ä°stanbul'da meydana gelen iki terör saldırısı sonucu çok sayıda polis ve sivil hayatını kaybederken, birçok kiÅŸi ise yaralandı." ifadeleri kullanıldı. 

Ä°stanbul'da meydana gelen patlamanın kınandığı açıklamada, "Hayatını kaybedenlerin ailelerine baÅŸsaÄŸlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz. Yaralıların ise en kısa zamanda saÄŸlıklarına kavuÅŸması temennisinde bulunuyoruz." denildi. 

Teröristlerin dünyada istikrar ve halkın refahını bozmaya yönelik amaçlar içerisinde olduğunun ifade edildiği açıklamada, "Ancak bundan çok iyi eminiz ki tüm insanlık dışı ve terörist eylemler her zaman başarısız olacaktır." ifadelerine yer verildi.

IKBY BaÅŸbakanı Neçirvan Barzani de saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ÅŸunları kaydetti: 

"İstanbul Beşiktaş'ta dün gece yaşanan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Terör saldırısı sonucu onlarca polis ve sivil hayatını kaybederken çok sayıda kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin ailelerine, Türkiye hükümeti ve halkına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz."

AKPM Başkanı Agramunt: Türk halkının yanındayız

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt, İstanbul'daki terör saldırısını "şiddetle" kınadığını bildirdi.

Agramunt, yaptığı yazılı açıklamada, "İstanbul'da Beşiktaş'ın futbol stadı yakınlarında gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve Türk halkının yanındayız." ifadelerini kullandı.

Teröre karşı uluslararası iÅŸ birliÄŸinin güçlendirilmesi çaÄŸrısında bulunan Agramunt, ÅŸunları kaydetti: 

"İstanbul'daki saldırı sadece terörist güçlerle mücadeledeki kararlığımızı güçlendirmiştir. Terörle mücadelede Türkiye'nin yanındayız. Ancak birlikte olursak teröristlerin hayatımızın her noktasına yaymayı hedeflediği korkunun üstesinden gelebiliriz."

AP üyesinden "PKK'yı AP'de yasaklayın" tepkisi

Avrupa Parlamentosunun (AP) Polonyalı üyesi Tomas Zdechovsky de saldırıya dair tepkisini Twitter üzerinden paylaştı. Zdechovsky, mesajında, "İstanbul'da 29 ölü. Teröristlere artık tolerans gösterilmemeli. #PKK #DEAŞ'ı durdurun ve AP'de yasaklayın." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da sosyal medyadaki Twitter hesabı üzerinden AP'nin Polonyalı üyesi Tomas Zdechovsky'ye verdiği cevapta, "Teşekkürler Tomas, bu tam da AB kurumlarından ve üye ülkelerinden görmek istediğimiz tutum." dedi.

"Fransa, terör belası karşısında Türkiye'nin yanındadır"

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault da İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin kınama mesajı yayımladı. Ayrault mesajında, İstanbul'daki saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Dün akşam Türkiye yeniden terörizmle sarsıldı. Fransa, terör belası karşısında Türkiye'nin yanındadır." ifadelerine yer verdi.

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği de resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul'daki terör saldırısı sonrasında Büyükelçilik bayraklarının yarıya indirildiğini belirtti.

"Gürcistan, terörün bu acımasız yüzünü şiddetle kınıyor"

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili de İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınayarak, teröre karşı mücadeleyi sürdürdüklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Margvelaşvili, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yaptığı açıklamada, "İstanbul'da meydana gelen iki patlamadan dolayı derin üzüntü duyuyorum. Gürcistan, terörün bu acımasız yüzünü şiddetle kınıyor ve teröre karşı mücadeleyi sürdürüyor. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile dayanışma içindeyiz ve yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko: Menfur terör saldırısını şiddetle kınıyorum

Ukrayna Devlet BaÅŸkanı Petro PoroÅŸenko, sosyal medyadaki Twitter hesabından paylaÅŸtığı mesajında, “Ä°stanbul'daki menfur terör saldırısını ÅŸiddetle kınıyorum. Gerekçe olamaz. Düşüncelerim kurbanların aileleriyle ve tüm Türk ulusuyla.” ifadelerini kullandı.

Yunanistan:  Terör saldırısını kesin bir dille kınıyoruz

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Dün İstanbul'daki ölümlü terör saldırısını kesin bir dille kınıyor, nefretimizi dile getiriyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Ä°spanya BaÅŸbakanı Rajoy: Türk makamlarına dayanışma mesajlarımızı iletiyorum

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Barbarlık ve terör karşısında birlik. Bu zor zamanlarda Türk makamlarına yakınlık, destek ve dayanışma mesajlarımızı iletiyorum." ifadesine yer verdi.

Hindistan: Terörizm hangi türde ve beyanla olursa olsun, büsbütün kabul edilemezdir

Hindistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise İstanbul'daki terör saldırısının en şiddetli şekilde kınandığı kaydedilerek, Hindistan'ın Türk halkıyla dayanışma içinde olduğu vurgulandı.

Hindistan'ın yakınlarını kaybedenlere "içten" taziye dileklerinde bulunduğu vurgulanan açıklamada, yaralılara acil şifalar temennisinde bulunuldu. Açıklamada, şöyle devam edildi:

"Terörizm hangi türde ve beyanla olursa olsun, büsbütün kabul edilemezdir. Ä°stanbul'daki çirkin saldırı, terörizm belasına karşı dünya toplumunun ortak çözüm bulması gerektiÄŸinin altını çizmiÅŸtir." 

İşveç Dışişleri Bakanı: İstanbul'da gerçekleşen saldırıyı şiddetle kınıyorum

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''İstanbul'daki bir futbol stadyumunun yakınında gerçekleşen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Türkiye'ye ve saldırıda ölenlerin ailelerine derin taziye mesajlarımı iletiyorum.'' değerlendirmesinde bulundu.

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen terör saldırısının kınandığı belirtildi. Dışişleri Bakanlığının Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan açıklamasında, İstanbul Beşiktaş ile Somali'nin başkenti Mogadişu'da gerçekleştirilen terör saldırılarının şiddetle kınadığı ve saldırıların kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Nuceyfi'den Erdoğan'a taziye mesajı

Irak CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Usame en-Nuceyfi, Ä°stanbul BeÅŸiktaÅŸ'ta dün gerçekleÅŸen terör saldırısı nedeniyle CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan Binali Yıldırım'a taziye mesajı gönderdi. 

Saldırıyı ÅŸiddetle kınadıklarını, Türk hükümeti ve halkıyla tam bir dayanışma içerisinde olduklarını belirten Nuceyfi, mesajında ÅŸunları kaydetti: 

"Bu saldırı, Türk halkının birliÄŸini daha da güçlendirecek. Türk halkı, kimlikleri ve sıfatları ne olursa olsun terör ve teröristlerin karşısında tek vücut olarak duracak. Aynı zamanda komÅŸu ve dost ülkelerle de dayanışma içerisinde terörün kaynağını kurutacak ve bölge halkının güven içinde yaÅŸaması için bunları (terör) demir yumrukla vurarak sonsuza dek bitirecektir." 

Tunus'tan terörle mücadelede "uluslararası işbirliği" vurgusu

Tunus DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan açılamada, Tunus'un Ä°stanbul'daki terör saldırısını ÅŸiddetle kınadığı ve Türkiye'nin teröre karşı gerçekleÅŸtirdiÄŸi tüm icraatların yanında yer aldığı kaydedildi. 

Terörle mücadelede hiçbir devletin tek başına baÅŸarılı olamayacağına dikkat çekilen açıklamada, etik ya da dini hiçbir sınırı olmayan bu olgunun durdurulması için uluslararası tarafların iÅŸ birliÄŸi içinde olması gerektiÄŸi vurgulandı. Açıklamada ayrıca saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ve yaralılara ise acil ÅŸifa dileklerine yer verildi. 

Öte yandan Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk DoÄŸan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ä°stanbul'daki menfur olayın ardından çok sayıda Tunuslunun kendisini arayarak taziye dileklerini ilettiÄŸini söyledi. 

İİT: Bu korkakça saldırılar karşısında derin üzüntü duyuyoruz

İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Beşiktaş'ta dün gerçekleştirilen ve masum insanların ölmesi ve yaralanmasına neden olan terör saldırılarını şiddetle kınadığını belirtti.

Useymin, İslam'ın ve insanlığın ruhuna aykırı olan bu korkakça saldırılar karşısında derin üzüntü duyduklarını belirtirken, saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına, Türkiye halkına ve yönetimine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.