Sosyal Medya

Güncel

Zulmedenlere meyletmeyin. Yoksa size ateş dokunur. Sizin Allah’tan başka dostlarınız yoktur.

Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor: “Zulmedenlere meyletmeyin. Yoksa size ateş dokunur. Sizin Allah’tan başka dostlarınız yoktur. Sonra yardım da göremezsiniz.” (Hud, 113)



Halep’teki Müslümanların zor durumda kalmasından dolayı bazı kiÅŸilerin zafer edası içinde, katilleri ve iÅŸbirlikçilerini suçsuz göstermek için yeniden propaganda faaliyetlerine ve çeÅŸitli yanıltma yöntemlerine baÅŸvurduklarını görüyoruz. 
 
Bugün Halep’te gelinen durum, zalimlere karşı göğüs gererek fedakârca direnenlerin, mazlumları savunmak için büyük zorluklara katlananların deÄŸil insanlığın bir ayıbıdır. Fakat zulmedenlere meyledenler, onların yanında saf tutanlar ortaya çıkan sonucun sorumluları arasındadırlar. 
 
Yüce Allah bir baÅŸka âyeti kerimesinde şöyle buyurur: 
 
“Sakın Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma. Ancak onları gözlerin donup kalacağı bir güne ertelemektedir.” (Ä°brahim, 14/42)
 
Tarihte de büyük zulümler yapanlar olmuÅŸtur. Fakat unutmamak gerekir ki dünya hayatı sadece bir imtihandır. Bu imtihanda insanlar da birbirleriyle imtihan edilmektedir. Herkes bu dünyada kimin yanında durdu, kiminle beraber saf tuttuysa âhirette de onunla birlikte haÅŸredilecek. 
 
Halep’te insanları hunharca katledenleri destekleyenlerin zafer edasıyla konuÅŸmaları ve zalimlerin yanında saf tutmaktan dolayı kârlı çıktıkları havası içine girmeleri boÅŸunadır. Asıl kaybedenler zalimler, katiller ve vahÅŸi canavarların yanında saf tutanlardır. 
 
Zalimlerin en sonunda kaybedenler olacaklarını Yüce Allah bize birçok âyeti kerimede bildirmiÅŸtir. Bunlardan bazılarını aktaralım: 
 
“Firavun toplumundan ileri gelenler: “Sen Musa’yı ve kavmini yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaları, seni ve ilahlarını terk etmeleri için bırakacak mısın?” dediler. O da: “Onların oÄŸullarını öldürecek ve kadınlarını saÄŸ bırakacağız. Biz onların üstünde ezici bir güce sahibiz” dedi. Musa da kavmine: “Allah’tan yardım dileyin ve sabredin. Yeryüzü Allah’ındır, ona kullarından dilediÄŸini mirasçı kılar. Sonuç ise takva sahiplerinindir” dedi. Onlar: “Bize, sen gelmeden önce de eziyet edildi sen geldikten sonra da!” dediler. O da: “Olur ki Rabbiniz, düşmanınızı helak edip, sizi onların yerlerine yerleÅŸtirir ve sizin nasıl davranacağınıza bakar” dedi.” (A’raf, 7/127-129)
 
Daha önce de ifade ettiÄŸimiz üzere Suriye’de dünyanın bütün zâlimlerinin ittifak halinde olması, mazlumların ise yalnız bırakılmaları sebebiyle bu sonuçlar ortaya çıkmıştır. Fakat gelinen durum zâlimlerin zafer kazandığı anlamına gelmez. 
 
Halep direniÅŸi henüz sona ermedi ve orada zulme karşı direnenler güçlerinin ve imkanlarının son noktasına kadar mücadele edeceklerini, zalimlere teslim olmayacaklarını açıkladılar. Zalimler onları teslim olmaya zorlamak için çeÅŸitli taktiklere baÅŸvuruyorlar. Çünkü hava gücü yönünden avantajlarının olması ve vahÅŸette sınır tanımamaları sebebiyle sürekli katliam yapmaları karşılarında mücadele edenleri zorluyor ama onların mücadelelerinin devam etmesi de kendilerini zorluyor. 
 
Ayrıca Suriye’deki mücadele sadece Halep’e mahsus deÄŸildir. BaÅŸka bölgelerde de katilleri zorlayan mücadeleler var. O yüzden Halep’te ortaya çıkan durumdan dolayı Suriye’de direniÅŸin tamamen kaybettiÄŸi zannına da kapılmamak gerekir. DireniÅŸ sürüyor ve Allah’ın izniyle sürecek. 
 
Biz mazlumların yanında durmaktan ve onları desteklemekten dolayı onurluyuz. Utanmaları gerekenler katillerin ve zalimlerin yanında saf tutanlardır. Burada utanacak yüzleri olmayabilir. BaÅŸlarını yere eÄŸmek ve yaptıklarından dolayı utanmak zorunda kalacakları gün mutlaka gelecektir. Bundan şüphemiz yok. 
 
AHMET VAROL - YENÄ° AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.