Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan PKK'ya verilen füzelere sert tepki: Dünyaya tehdit

ABD Senatosu’nun PYD/PKK’ya “taşınabilir hava savunma füzeleri” (MANPAD-Stinger) verilmesinin önünü açmasına Türkiye’nin yanı sıra Rusya’dan tepki geldi.



Uzmanların, PYD’den PKK’ya geçeceÄŸini ve Türkiye içindeki güvenlik operasyonlarına katılan Türk savaÅŸ uçaklarına karşı kullanılabileceÄŸi uyarısı yaptığı ABD’nin Stinger kararına Moskova sert çıktı. Rusya lideri Putin’in Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin kararıyla ‘taşınabilir hava savunma füzeleri’nin (MANPAD) teröristlerin eline geçebileceÄŸini söyledi. 
 
RUSYA İÇİN DE TEHDİT
 
Peskov, “Tasarının ana amacını, niyetlerini ve detaylarını anlamamız gerekiyor. Bu kararın en kötü sonucu MANPAD da dahil çeÅŸitli silahların teröristlerin eline geçmesi olacak. Bu uluslararası konvansiyonlara aykırı” dedi. Peskov, bu kararın Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri için de tehdit unsuru taşıdığını belirtti. 
 
ABD’yi uyardık
 
DIŞİŞLERÄ° Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin MüftüoÄŸlu, ABD’ye PKK’ya Stinger konusunda gerekli uyarıların yapıldığını belirtti. MüftüoÄŸlu, “ABD tarafına bilinen görüş ve hassasiyetlerimiz hatırlatılmış, söz konusu teçhizatın Türkiye’yi hedef alan terör örgütleri baÅŸta olmak üzere yanlış ellere geçmemesi konusunda gerekli uyarılar yapılmıştır” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.