Sosyal Medya

Aile YaÅŸam

Çocuk programlarında şiddet çok yoğun

Şiddet veya olumsuz içerikli bir film ya da programın içeriği ebeveynler tarafından doğru anlatılmadığı sürece çocuk, izlediklerini kendi kendine anlamlandırmak zorunda kalıyor



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı ve Uzman Sosyolog Dr. Selahattin Güven, Ã§ocuk televizyonlarıyla ebeveynlerin çocuklarını televizyonlara teslim ettiÄŸini ifade ederek, "Bu nedenle özellikle çocuk televizyonlarına düşen sorumluluk oldukça önemli." dedi.

"ÇocuÄŸun Algısına Dokunmak" temasıyla düzenlenen 5. TRT Uluslararası Çocuk Medyası Konferansı kapsamında "Türkiye’de Çocuk TelevizyonculuÄŸu PratiÄŸi: Ä°mkanlar ve Sorunlar" konulu panelde konuÅŸan Güven, televizyonların çocuk yayıncılığı konusunda geliÅŸmesi gerektiÄŸini anlattı.

Güven, yeni yasal düzenlemelerle reklamların azaltılması ve yaşanabilecek reklam kaybının telafi edilmesi için de yeni bir finansman modeli oluşturulması gerekebileceğini bildirdi.

Çizgi filmlerde ve çocuk televizyonlarında ÅŸiddet içeriÄŸinin yoÄŸun olduÄŸunu dile getiren Güven, "Bugüne kadar çocuk kanallarına pozitif ayrımcılık uyguladı belki RTÃœK ve bu nedenle de bir müeyyide uygulamadı. Çünkü bu platformların geliÅŸimine katkı yapılması beklentisi var. Çocuk televizyonları, diÄŸer televizyonlarla karşılaÅŸtırdığınızda daha iyi konumdalar. Bu nedenle de zorlanmaması algısı mevcut. Ancak ÅŸiddet içeriÄŸi çok yoÄŸun, programlar öncesi ve sırasında gösterilen 7 yaÅŸ ve üzeri uyarısı ise 7 yaÅŸ altı çocukların bu yoÄŸun ÅŸiddete maruz kalmasını engellemiyor." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.